Ferrero rocher cookies

Ferrero rocher cookies

Het is weer tijd voor cookies! Deze keer maakte ik heerlijke ferrero rocher cookies. Met mijn vernieuwde cookie (2.0) recept. Dus nóg krokanter van buiten en nóg smeuïger van binnen! Met de heerlijke smaken van ferrero rocher: hazelnoot en chocolade dus 🙂

Ik heb dit idee al bij veel verschillende koekenbakkers voorbij zien komen, en ik vond het een heel erg goed idee! Zelf in ieder geval.. Maar toen manlief er eentje proefde klonk hij een beetje teleurgesteld.. ‘Oh’ zei hij ‘Ik had eigenlijk gehoopt dat de cookies gevuld zouden zijn met jouw zelfgemaakte ferrero rocher vulling’.. Ik heb vorig jaar met kerst een ferrero rocher bomb gemaakt als toetje, met dus zelfgemaakte vulling, en die viel blijkbaar nog meer in de smaak dan de echte ferrero rocher :p Dus verwacht binnenkort nog een variant met mijn zelfgemaakte ferrero rocher vulling 🙂

Maar voor nu kun je sowieso vooruit met deze ferrero rocher cookies, want deze zijn oprecht ook top! Ondanks de milde teleurstelling van manlief :p Ik was zelf zéker niet teleurgesteld, en mijn vriendin die de andere helft mee naar huis nam ook zeker niet!

Geniet er dus van 🙂

Ferrero rocher cookies met hazelnoten en chocolade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Ferrero rocher cookies

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 min
Porties: 14 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 180 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el nutella
  • 400 gram patentbloem
  • 2 el cacao
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 150 gram hazelnoten
  • 250 gram melkchocolade
  • 14 ferrero rochers

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan ook het vanille extract en de nutella doorheen.
  • Mix er dan de bloem, cacao, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen. Hak de chocolade en de hazelnoten in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit de kom. Rol hier per deegballetje een ferrero rocher in. Vouw het deeg om de ferrero rocher en leg de deegbal op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 14 grote koeken maken.
  • Leg de deegballen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Maak de koekjes wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen. Zodra de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze opeten of bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling