Dubbeldekker cookies met marshmallow fluff

Dubbeldekker cookies met marshmallow fluff

Ik bak vaker American cookies, dus het basisrecept voor deze koekjes is al aardig gefinetuned. Meestal bak ik grote koeken, maar je kunt er ook makkelijk deze kleinere koekjes van maken. Omdat je dubbele koeken maakt, zijn ze wat beter qua portie als je ze wat kleiner maakt. Daarvoor gebruik ik een wat kleinere ijsschep, maar je kunt er ook de grootte van een eetlepel aanhouden.

Op de foto zie je dat de marshmallow fluff vulling wat zacht is en er een beetje uitloopt, dat is op zich niet zo erg. Maar je kunt de koekjes het beste wel in de koelkast bewaren zodat de vulling niet te zacht wordt. En op die manier blijven de koekjes ook langer vers. Bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast. Dan blijven de koeken wel een paar dagen lekker 🙂 Maar vers zijn ze natuurlijk het állerlekkerst!

Pro tip, wil je altijd verse koekjes hebben? Bewaar het koekjesdeeg (of de afgebakken koekjes) dan in de diepvries. Als je ongebakken balletjes koekjesdeeg bewaart, kun je altijd verse koekjes bakken. Maar ook de ingevroren koekjes blijven nog heel erg lekker. Bak ze evt. nog even kort zodat ze warm zijn of laat ze ontdooien en eet ze zo 🙂

Geniet ervan!

Dubbeldekker cookies met marshmallow fluff
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Dubbeldekker cookies met marshmallow fluff

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 12 dubbeldekker cookies
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • spuitzak

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram sprinkles naar keuze
  • 100 gram mini marshmallows

Vulling

  • 1 pot marshmallow fluff

Instructies

Koekjesdeeg maken

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt, meng er dan ook het vanille extract doorheen.
  • Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Meng nu ook de sprinkles en mini marshmallows door het koekjesdeeg heen.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een kleine ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie kleine bolletjes van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 24 kleine koekjes maken.
  • Bak de koekjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven. Zorg voor voldoende afstand tussen de koeken, want ze zullen in de oven nog uitlopen.
  • Maak de koekjes wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een afkoelrooster. Laat ze volledig afkoelen.

Koekjes vullen

  • Doe de marshmallow fluff over in een spuitzak en spuit een laagje hiervan op de helft van de koekjes. Leg op elk bespoten koekje een nieuw koekje zodat je een mooie dubbeldekker koek hebt!
  • Bewaar de koekjes in de koelkast, anders gaat de vulling heel erg uitlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.