Unicorn koekjes met marshmallow fluff

Unicorn koekjes met marshmallow fluff

Voor deze unicorn koekjes heb ik me laten inspireren door Humble & Crumble cookies. Ken je dit nog niet? Volg haar dan zeker, zij verkoopt echt de heerlijkste koekjes! Bij sommige koekjes ga ik het niet eens proberen om ze zelf te maken, maar bij een aantal wil ik die uitdaging wel aangaan. Waaronder deze unicorn koekjes. Op verzoek van een vriendin 😉 Gebaseerd op de birthdaycookies van Humble & Crumble.

Het zijn uiteindelijk hele zoete gezellige kleurrijke koekjes geworden, waarbij ik een nog zoetere topping bedacht met marshmallow fluff. Heerlijk dus en superleuk voor een verjaardagsfeestje. En aangezien unicorn superhip is (of loop ik achter?) noem ik ze maar unicorn koekjes :p Ook vanwege de kleur natuurlijk!

Deze unicorn koekjes zijn niet zo moeilijk om te maken en de topping ook niet, wat het een perfecte traktatie maakt. Ik maak altijd mooie grote koeken, maar maak je liever kleintjes? Dat kan ook. Let dan wel op de baktijd. Kleinere unicorn koekjes kun je wat korter bakken, anders kan de binnenkant droog worden. De baktijd in dit recept is precies goed voor het grotere formaat koekje.

Dus ben je binnenkort jarig of wil je gewoon eens iets leuks kleurrijks op tafel zetten? Dan maak je zeker indruk met deze koekjes! En heb je nog nooit van marshmallow fluff gehoord? Dan moet je dit zeker eens proberen! Marshmallow fluff vind je in de grotere supermarkten (kijk bij het zoete broodbeleg) of bij de toko.

Ben je benieuwd naar mijn andere koekjes recepten? Bekijk dan hier een mooi overzicht van al mijn recepten voor koekjes!

Smakelijk 😉

Unicorn koekjes: Verjaardagskoekjes

Unicorn verjaardagskoekjes

Voorbereiding 20 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 12 cookies

Extra benodigdheden

  • IJsschep
  • Mixer

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el maizena
  • 0,5 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 3 donuts
  • 1 grote pot verschillende soorten gekleurde sprinkles
  • 200 gram witte chocolade

Marshmallow topping

  • 100 gram zachte ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram marshmallow fluff (uit een pot)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel. Rasp de schil van de citroen en mix dit ook door het botermengsel heen.
  • Stap over op een houten lepel en roer de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de maizena, mespunt zout en de bakingsoda door het botermengsel en roer totdat je een mooi stevig deeg hebt. Snijd de donuts in kleine stukjes en hak de chocolade in grove stukken. Roer dit samen met de sprinkles door het deeg. Let op! Houd wat sprinkles over voor de garnering!
  • Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, aangezien deze nog wat gaan uitlopen. Bak de koekjes op 180 graden in 15 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster om af te koelen.

Marshmallow topping

  • Maak ondertussen de marshmallow topping door de boter luchtig te kloppen met de mixer. Mix hier lepel voor lepel de poedersuiker doorheen en spatel daarna de marshmallow fluff door het botermengsel. Roer alles goed door totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Zet de topping in de koelkast totdat de koekjes volledig zijn afgekoeld.
  • Smeer de marshmallow topping met een mes over de koekjes en bestrooi de bovenkant met verschillende soorten sprinkles. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *