Snicker koekjes met karamel fudge en pinda’s

Snicker koekjes met karamel fudge en pinda’s

Snickers zijn echt mijn favoriete chocolade bars. Een leuk recept met snickers kan daarom ook niet ontbreken op Eviekookt. In deze snicker koekjes zitten stukjes snickers verwerkt, maar ook karamel fudge, pinda’s, chocolade en een zelfgemaakte karameltopping. Kan niet anders dan lekker zijn toch?

Een van mijn doelen voor dit jaar is meer bakken en hier beter in worden. Inmiddels heb ik de american cookies wel goed onder de knie. Dit kun je ook wel zien aan mijn verzameling American cookie recepten 😉 Hierna wordt het dus tijd om mijn andere bakskills te ontwikkelen en mijn site uit te breiden met andere heerlijke baksels!

Maar voor nu nog even deze heerlijke snicker koekjes. Ik maakte 12 grote koeken, die ik aftopte met de karamel-fudge topping. Wil je kleinere koekjes maken? Dat kan, maar houd dan wel een kortere baktijd aan. Anders kunnen de koekjes droog worden en kan de suiker (en karamel) uit de snickers lopen en aanbranden. En dat zou zonde zijn!

Veel plezier met het bakken van deze snicker koekjes en vooral met het opeten!

Smakelijk 😉

Snickers koekjes met karamel fudge en pinda's

Snickers koekjes met karamel fudge

Voorbereiding 20 min
Bereiding 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 12 cookies

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • 6 snickers
  • 200 gram melkchocolade
  • 150 gram gezouten pinda's
  • 100 gram karamelfudge

Karamel topping

  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 el water
  • 60 ml slagroom
  • 50 gram gezouten roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel.
  • Stap over op een houten lepel en roer de bloem, de maizena, het bakpoeder en de bakingsoda door het botermengsel en roer totdat je een mooi stevig deeg hebt. Snijd de snickers in stukjes en hak de chocolade in grove stukken. Roer dit samen met de pinda's door het deeg.
  • Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, aangezien deze nog wat gaan uitlopen. Bak de koekjes op 220 graden in 8 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster om af te koelen.

Karamel topping

  • Maak ondertussen de karamel topping door de suiker met het water in een pannetje te laten smelten. Roer niet en wacht totdat de suiker opgelost is en je een mooie lichtbruine karamel hebt. Voeg dan de slagroom toe (dit kan een beetje spetteren) en roer door tot een mooie gladde saus. Haal de pan van het vuur en roer de boter (in kleine blokjes) door de karamel. Laat dit afkoelen voordat je de topping op de koekjes doet.
  • Smeer de karamel topping met een mes over de koekjes en bestrooi de bovenkant met wat extra pinda's. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *