Gambiaans pinda stoofvlees met pompoen (Domoda)

Gambiaans pinda stoofvlees met pompoen (Domoda)

Stoofvlees kan ik denk ik elke dag wel eten. En het mooie is: stoofvlees eten ze over de hele wereld! In Azië gaat het vaak onder de noemer curry, maar dat is in principe ook gewoon stoofvlees 🙂 Daarom het ik besloten om stoofvlees van over de hele wereld uit te gaan proberen. En deze Gambiaanse stoof is daar een mooi begin van!

Een heerlijke stoofpot van mals rundvlees in een rijke tomaten-pindasaus. Met zachtzoete pompoen om de rijke saus te compenseren 🙂 Ik maakte er een beetje witte rijst bij, maar serveerde er ook brood bij om lekker in de saus te dopen. Want de saus is echt geniaal!

Overigens maakte ik al een keer een dergelijk stoofgerecht, maar dan met kip! Vind je dit pindastoofvlees lekker? Dan vind je mijn andere versie met kip ook zeker lekker! Het is wel een goed vullend gerecht doordat je veel pindakaas door de saus doet 😉 Houd daar dus rekening mee!

Smakelijk 🙂

Gambiaans pinda stoofvlees met pompoen (Domoda)
0 van 0 stemmen

Gambiaans pinda stoofvlees met pompoen (Domoda)

Voorbereiding 30 min
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo runderstoofvlees bijv. sukadelappen
  • peper en zout
  • scheut zonnebloemolie
  • klont boter
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 romatomaten
  • 200 gram fijne pindakaas zonder stukjes
  • 2 maggiblokjes
  • 200 ml water
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 kleine oranje pompoen
  • (gezouten) pinda's
  • verse peterselie

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheut zonnebloemolie en een klontje boter in een diepe stoofpan en bak hier (in porties) het vlees in rondom bruin.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Maak ondertussen de knoflook en de rode peper schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de uien in de pan en bak ook een minuutje mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje of 2 mee.
  • Snijd de romatomaten in stukken en voeg ook toe aan de pan. Bak even mee totdat ze een beetje uit elkaar beginnen te vallen. Voeg dan het water, de pindakaas, de maggiblokjes, bruine suiker en het citroensap toe. Roer alles door elkaar en doe het vlees weer terug in de pan. Roer nog een keer, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur zo'n 3 uurtjes stoven.
  • Maak alvast de pompoen schoon (ik schil 'm altijd, maar dat hoeft dus niet per se) en haal de zaadjes en de draderige binnenkant er uit (met een lepel). Snijd de pompoen in even grote stukjes als het vlees. Zet onderwater en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Voeg de pompoen zo'n 30 tot 45 minuten voor het einde van de stooftijd toe en stoof mee totdat de pompoen zacht is. Serveer het stoofvlees met rijst of brood en garneer met extra pinda's en wat peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling