Pinda kipcurry uit Afrika

Pinda kipcurry uit Afrika

Kip en pinda is natuurlijk een heerlijke combinatie die we allemaal denk ik wel kennen van de kipsaté! Maar ook in andere gerechten is dit een heerlijke combinatie. In dit gerechtje combineert de kip heerlijk met pinda en zoete aardappel. In een lekkere smeuïge saus, die inderdaad goed naar pinda(kaas) smaakt, maar waarbij dit niet overheersend is.

In de saus proef je dus ook het heerlijk zoete van de zoete aardappel en de tomaten, de kruidigheid van de komijn en koriander en het frisse van de limoen. Dit gaat allemaal perfect samen! En voor een ideale maaltijd, serveer je hier nog wat extra naan- of platbrood bij. Daarmee kun je die heerlijke saus goed opdeppen.

De beste curry’s en stoofpotten vind ik die waarbij je het beste een lepel kunt gebruiken. Een curry met dus zoveel saus dat deze makkelijker te eten is met een lepel dan met een vork. Nou dit is ook zeker zo’n curry! Lekker veel saus, een heerlijk kippetje erbij en het liefst met een lekker platbroodje op de saus op te dopen. Maar waarbij rijst ook zeker lekker is! Ik zal je verklappen, ik at er zowel rijst als platbrood bij! Heerlijk 🙂

Smakelijk!

Pinda kipcurry uit Afrika met zoete aardappel en koriander

Pinda kipcurry met zoete aardappel

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 kip drumsticks
  • peper en zout
  • pindaolie (of arganolie)
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember (van ongeveer 2 cm)
  • 2 zoete aardappels
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 200 gram pindakaas (met stukjes)
  • 1 limoen
  • kippenbouillon
  • 300 gram pandanrijst
  • verse koriander
  • gezouten pinda's

Instructies

  • Kerf de drumsticks rondom in met een scherp met en kruid goed met peper en zout. Verhit de pindaolie (of arganolie) in een diepe stoofpan en braad de kip drumsticks rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Maak de ui schoon en snipper deze. Bak even kort in hetzelfde braadvet als de kip. Maak de knoflook en rode peper schoon, snipper deze ook en bak met de ui mee. Maak de gember schoon en rasp deze. Bak ook eventjes mee.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Bak deze ook eventjes mee met de ui. Voeg vervolgens de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Roer alles even goed door. Voeg vervolgens de pindakaas toe en het sap van 1 limoen. Roer dit ook goed door.
  • Doe de kip terug in de pan en voeg zoveel kippenbouillon toe totdat de kip net onder staat. Laat dit ongeveer een half uurtje op laag vuur stoven met het deksel op de pan. De laatste 10 minuten kun je het deksel van de pan halen zodat de saus wat kan indikken. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met wat verse koriander en gezouten pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling