Mac and cheese met chorizo of chistorra

Mac and Cheese met chorizo (of chistorra)

Ik heb een heerlijke Spaanse stijl Mac & Cheese gemaakt! Met stukjes chistorra er doorheen. Chistorra is de Bilbaoaanse versie van de chorizo. Een soort kruising tussen verse chorizo en gedroogde chorizo, en een stukje dunner dan hoe je verse chorizo worstjes waarschijnlijk gewend bent.

Een collega van me nam deze uit Bilbao voor me mee. Maar dat gaat natuurlijk niet voor iedereen zo makkelijk, dus je kunt deze Mac and Cheese ook prima met verse chorizo worstjes maken. In de Zomer zijn verse chorizo worstjes goed verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo en de Lidl verkoopt ze ook in de Spaanse weken. Maar ik heb ze bijv. ook al voorbij zien komen bij Crisp en bij Meat Discounter (als Spaanse worstjes). Prima te krijgen dus!

En om de Mac and Cheese helemaal af te maken, voeg ik er een klein beetje van mijn verslaving aan toe 🙂 Ik verdeelde namelijk ook nog wat crispy chili oil over de Mac & Cheese heen. En dat maakte ‘m wat mij betreft echt hélemaal af!

Smakelijk 🙂

Mac and cheese met chorizo of chistorra
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Mac and Cheese met chorizo (of chistorra)

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram grote macaroni
  • 1 klontje boter
  • 200 gram verse chorizo worstjes of chistorra
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 250 ml melk
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • crispy chili oil

Instructies

  • Kook de macaroni al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm een klontje boter in een grote diepe pan. Snijd ondertussen de verse chorizoworstjes of chistorra in plakjes en bak deze in ongeveer 5 minuutjes mooi bruin en knapperig.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de ui mooi zacht is. Maak dan de knoflook schoon en hak fijn. Voeg deze ook toe aan de pan en bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg de bloem en het paprikapoeder toe en bloem een paar minuutjes totdat de bloem gaar is.
  • Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en roer met een garde goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Voeg nu alle kaas toe en roer goed door tot een mooie dikke en romige saus.
  • Roer vervolgens de macaroni door de kaassaus heen en roer goed door elkaar. Garneer de mac and cheese met wat verse peterselie en crispy chili oil.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.