Ik had zo’n zin in een heerlijke ongezonde vette pasta. En mac’n cheese was het eerste dat in me op kwam. Ik had het nog nooit eerder gemaakt of gegeten, maar moeilijk kan het niet zijn toch?
Maar ik wilde geen gewone simpele mac ’n cheese. Dus toen bedacht ik daar bacon en cheddar bij. En ik had nog wat geraspte mozzarella in de koelkast liggen, dat past er ook heerlijk bij!
En een heerlijke vette ongezonde macaroni is het geworden. Een echte guilty pleasure, sinner sunday, cheatday maaltijd. Maar dat moet toch ook wel eens kunnen?
Toen ik de mac’n cheese stond te maken vroeg mijn vriend ‘Maak je zo mac’n cheese? Ik had het wel simpeler verwacht van die Amerikanen’. Maar in Amerika wordt het vaak recht uit een pakje gegeten.. En ik maak het met een heerlijke bechamelsaus verrijkt met smaakvolle kazen en bacon! Wat wil een mens nog meer?
Serveer hier wel een frisse salade bij, anders is het wel echt een heftige maaltijd.
Variatietip! Doe de mac’n cheese in een ovenschotel en grill ‘m nog even onder een hete grill, zo krijg je een heerlijke mac’n cheese ovenschotel!
Smakelijk!
Mac’n cheese met bacon en cheddar
Ingrediënten
- 400 gram macaroni
- 1 klontje boter
- 200 gram bacon in reepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 250 ml melk
- 100 gram geraspte cheddar
- 100 gram geraspte mozzarella
- 100 gram geraspte oude kaas
- peper
- verse peterselie
Instructies
- Kook de macaroni al dente in ruim gezouten water volgens de verpakking. Verwarm een klontje boter in een wokpan. Voeg nu de baconreepjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Snipper de ui en de knoflook en bak dit 2 minuutjes mee.
- Verwarm in een andere (diepe) pan 2 el boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Bak de bloem een paar minuutjes totdat deze gaar is.
- Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en roer met een garde goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Voeg nu alle kaas toe en roer goed door tot een mooie dikke en romige saus.
- Roer vervolgens de macaroni en het baconmengsel door de kaassaus heen en roer goed. Roer er nog wat gemalen zwarte peper er verse peterselie doorheen.
ik heb het geprobeerd alleen lukte het met de bloem niet, die bleef aan de pan plakken en de klonten kreeg ik er niet uit. de kaas loste niet helemaal op in de melk en heb uiteindelijk met een staafmixer de klonten eruit gekregen en had ik een mooie dikke saus. Wat heb ik fout gedaan? uiteindelijk was het wel heel lekker.
Hi Fabienne, Wat leuk dat je mijn recept hebt uitgeprobeerd! Jammer dat het helaas niet helemaal goed ging. Het zou kunnen dat je de melk misschien iets te snel hebt toegevoegd, dan klontert het inderdaad wat sneller. De volgende keer zou je met een garde kunnen roeren als je de melk toevoegt, dan klontert het ook minder. En pas nieuwe melk toevoegen als de vorige mooi in de saus is opgenomen. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goedgekomen!
Elke x als ik dit maak word de saus heel erg dik hoe kan dit teveel bloem te weinig melk?
Dan kun je het beste inderdaad wat extra melk toevoegen, daardoor wordt de saus weer wat dunner. Ik zal binnenkort nog eens kijken naar de verhoudingen en het recept wellicht wat aanpassen!
This dish is so delicious and unhealthy-esome! I love the addition of bacon and cheese, it really makes it taste great. I definitely need to make this recipe soon!
Thanks Sarah!