Baby cookiebar met kinderbueno

Baby cookiebar met kinderbueno

Ik maak er een gewoonte van om iets lekkers te bakken voor zwangere (of net bevallen) vrienden. En waar ik deze keer naartoe ging, wist ik dat de vorige keer mijn cookiebar met kinderbueno en kinderchocolade nogal in de smaak viel. Dus maakte ik daar een leuke baby variant van voor een jongetje 🙂

Met stukjes kinderchocolade en kinderbueno door het deeg heen dus. Afgetopt met melkchocolade, blauwe muisjes en leuke blauwe babyvoetjes (sprinkles). Maar alleen muisjes is ook al leuk, of andere leuke blauwe sprinkles als je die kan vinden. Strooi er net zoveel overheen totdat je de chocolade niet meer ziet, wel zo leuk!

Voordat je de cookiebar in kleine stukjes snijd, kun je ‘m het beste weer op kamertemperatuur laten komen. Dan kun je de cookiebar namelijk makkelijker snijden. Eventueel kun je het mes ook onder de kraan verwarmen, dan gaat het makkelijker door de chocolade heen.

Smakelijk!

Baby cookiebar met kinderbueno en kinderchocolade als kraamcadeau
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Baby cookiebar met kinderbueno

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 24 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

Cookiebar

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • mespunt zout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 4 dubbele repen kinderbueno
  • 8 kinderchocolade reepjes

Topping

  • 200 gram melkchocolade
  • blauwe of roze muisjes
  • blauwe of roze sprinkles optioneel

Instructies

Cookiebar

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix hier ook het vanille extract doorheen.
  • Mix er vervolgens de bloem, bakpoeder en het mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
  • Breek de kinderbueno en kinderchocolade in stukjes en meng dit ook door het deeg heen.
  • Leg een stuk bakpapier in de springvorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien).
  • Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cookiebar in de vorm afkoelen.

Topping

  • Smelt de chocolade en giet deze over de cookiebar in de vorm heen.
  • Strooi hier vervolgens de muisjes (en evt. sprinkles) overheen.
  • Dek af met aluminiumfolie en zet in de koelkast om de chocolade volledig uit te laten harden.
  • Snijd de cookiebar in stukjes en geef ze cadeau tijdens een kraambezoek of neem ze mee naar een babyshower.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.