Wat doe je als je nog een doos Belgisch zeebanket hebt liggen? Nou bakken dus! Want met alle lekkere chocolade kun je iets nóg lekkerders bakken 🙂 Deze cookiebar van Belgisch zeebanket en hazelnoten viel dan ook zeker niet tegen! Als je mijn webiste al vaker hebt bezocht, dan heb je vast al wel gezien dat ik graag kookjes en cookiebars bak. In principe is de basis vaak hetzelfde, alleen de vulling en toppings variëren telkens!
Zodat je eigenlijk met al het lekkers wat je in huis hebt, of in huis haalt, wel iets lekkers kunt bakken. Ook wel fijn om niet per se de deur uit te hoeven natuurlijk, voordat je iets lekkers kunt bakken! Zelf heb ik de basis ingrediënten voor koekjes of cookie bars eigenlijk altijd wel in huis, waarschijnlijk heb jij hier ook al wel een hoop van in je keuken liggen. Zo niet? Dan is het een goed idee om deze basics in huis te halen voor een volgende keer 🙂 Dan heb je echt binnen no time iets lekkers op tafel!
Deze cookie bar is vrij heftig in chocolade. Houd je daar wat minder van, dan kun je eventueel de cacao weglaten. Je krijgt dat nog steeds een heerlijke cookiebar, alleen dan een lichtere, met wat minder chocoladesmaak. Beiden lekker natuurlijk 🙂
Smakelijk!
Belgisch zeebanket cookiebar
Ingrediënten
- 150 gram roomboter op kamertemperatuur
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 300 gram bloem
- mespunt zout
- 1 el maizena
- 2 el cacao
- 1 tl bakpoeder
- 0,5 tl baksoda
- 250 gram Belgisch zeebanket
- 150 gram melkchocolade
- 100 gram hazelnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de bruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
- Zeef er dan de bloem, maizena, bakingsoda, cacao en bakpoeder bij en mix dit samen met het zout door het mengsel. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Snijd de melkchocolade en hazelnoten in stukjes en meng dit samen met het Belgisch zeebanket (houd er een paar achter) door het deeg.
- Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de cookie bar waaien). Doe het deeg in de vorm en druk het plat en verdeel het evenredig over de vorm.
- Bak in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Druk de achtergehouden Belgische zeevruchten bovenin de cookie bar als deze net uit de oven komt (dan is ie nog zacht). Laat vervolgens in de vorm volledig afkoelen. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.