Perentaart met dulce de leche

Perentaart met dulce de leche

Voordat ik deze taart maakte, had ik nog nooit een dergelijke taart gebakken. Hoewel ik dat eigenlijk al heel erg lang wilde, vond ik het altijd een beetje eng.. En ik moet toegeven, het deeg is niet het makkelijkste deeg om mee te werken, maar het uiteindelijke resultaat is wel écht heel erg lekker en zeer de moeite waard!

Ik houd namelijk wel van zo’n heerlijke krokante korst. Dat past wel bij zo’n soort taart vind ik 🙂 Zeker met zo’n heerlijke zachte vulling. Want peer is nog net wat zachter dan appel (wat je normaal gesproken natuurlijk gewend bent in zo’n soort taart). Dat past dus heerlijk bij de krokante korst.

En de dulce de leche geeft zijn smaak zowel aan het deeg als aan de peren af, dus vormt een mooie extra laag tussen korst en vulling 🙂 De pecannoten geven nog een extra crunch aan de perentaart en nog net wat extra diepgang qua smaak. Écht een lekkere taart! Zeker eens maken dus 🙂

Smakelijk!

Perentaart met dulche de leche en pecannoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Perentaart met dulce de leche

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 1 taart
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Dulce de leche

Deeg

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 1 el kaneel

Vulling

  • 1 kilo conference peren
  • 60 gram kaneelsuiker
  • 100 gram pecan noten
  • 4 el paneermeel

Afwerking

  • 1 ei
  • kaneelsuiker

Instructies

Dulce de leche

  • Kook het dichte blikje gecondenseerde melk in kokend water (helemaal onder) voor 4 uur. Laat het blikje vervolgens dicht en volledig afkoelen in de koelkast. dit kun je het beste een dag van te voren doen of de ochtend dat je de taart wil bakken.

Deeg

  • Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de overige ingrediënten voor het deeg in een ruime mengkom. Kneed alles goed door elkaar totdat je een stevig dik deeg hebt. Probeer hier drie even grote deegballen van te maken en pak ze goed in plasticfolie in. Leg ongeveer 1 uur in de koelkast.

Vulling

  • Schil de peren, snijd doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in kleine stukjes en meng goed met de kaneelsuiker en het paneermeel. Laat het vervolgens goed uitlekken in een zeef, anders wordt je taart wat vochtig.
  • Hak de pecan noten grof en meng dit door de uitgelekte peren.

Taart samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een ronde springvorm in. Rol 1 deegbal uit voor de bodem. Leg deze in de springvorm en druk goed aan. Ben voorzichtig met het deeg, het is vrij bros en valt snel uit elkaar.
  • Rol een tweede deegbal uit voor de zijkant. Rol uit tot een lange platte lap en bedek hier de zijkant van de springvorm mee (tot ongeveer twee derde qua hoogte) en druk ook dit goed aan.
  • Maak het blikje dulce de leche open en verdeel de inhoud over de bodem van de taart. Stort hier vervolgens de perenvulling op.
  • Rol de derde deegbal uit en maak hier dunne repen van om gekruist over de taart te leggen. Klop het eitje en bestrijk de bovenkant van de taart met het ei. Bestrooi vervolgens met een dun laagje kaneelsuiker.
  • Bak de taart in 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens afkoelen in de springvorm. Haal de taart daarna voorzichtig uit de springvorm en bewaar in een luchtdichte taartdoos. De taart is dezelfde dag het lekkerst, maar daarna nog zeker 4 dagen goed te bewaren!

4 gedachten over “Perentaart met dulce de leche”

    • Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar in principe kan dat altijd wel met dit soort taarten, dus ik ga er vanuit dat het met deze ook wel moet lukken!

      • Bedankt voor je snelle reactie.
        De taart is heel goed gelukt!
        Er staat in het recept kaneelsuiker maar hoe is de verhouding?
        Ik heb 50 gram suiker en 10 gram kaneel gebruikt en niet alles in de taart gedaan…taart is zoet genoeg!

        • Fijn dat de taart goed gelukt is! Voor kaneelsuiker gebruik ik eigenlijk altijd gewoon de kant-en klare in een potje (van Gilse). Als je het zelf maakt zou ik gewoon net zoveel kaneel toevoegen totdat je zelf vindt dat het lekkere kaneelsuiker is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.