Ik vind muffins maken altijd heel erg leuk omdat het je bijna geen tijd en moeite kost en ze zijn altijd lekker! Wat voor smaak je ook maakt 🙂 Deze keer ging ik voor gevulde peren muffins met dulce de leche. Want peer en dulce de leche is altijd een goede combinatie! Misschien extra lekker in de winter, maar heel eerlijk vind ik het altijd lekker :p
Dus ook nu zijn deze muffins een goed idee! En geloof mij, minimale moeite en maximaal genieten! Dat klinkt goed toch? Ik maak altijd XL muffins, omdat ik dat zo mooi vind. Dat zijn je muffins net als bij de bakker! Maar als je geen grote muffinvorm hebt, dan kun je er natuurlijk ook kleine cupcake-muffins van maken.
Het kan dan wel zijn dat de baktijd wat korter is, houd dat even goed in de gaten dan 🙂 Je kunt altijd even checken met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt (zonder nat beslag) dan zijn je muffins gaar!
Smakelijk 🙂
Peren muffins met dulce de leche
Extra benodigdheden
- XL muffin vorm
- XL muffin papiertjes
Ingrediënten
- 60 gram ongezouten roomboter
- 60 ml zonnebloemolie
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 120 ml karnemelk
- 2 rijpe peren
- 220 gram tarwebloem
- 2 tl maizena
- 2 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- mespunt zout
- extra kaneelsuiker
- 1 blikje dulce de leche
- grof zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie.
- Roer dit met een garde door de basterdsuiker heen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille extract met de garde doorheen.
- Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel
- Maak de peren schoon en snijd deze in kleine stukjes.
- Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, de maizena en kaneel goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar.
- Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de stukjes peer en een mespunt zout toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
- Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag met een ijsschep in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kaneelsuiker over de bovenkant van het beslag.
- Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
- Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de muffinvorm en laat ze volledig afkoelen.
Muffins vullen
- Steek met een heel kleine ronde steekvorm (of een appelboor) een stukje bovenin de muffin er uit. Doe dit bij alle muffins
- Doe de dulce de leche in een spuitzak en spuit dit in de gaatjes in de muffin. Laat er ook een beetje bovenuit komen.
- Bestrooi met wat grof zeezout en geniet!