Roti met rundvlees masala

Roti met rundvlees masala

Sinds ik een keer heerlijke rundvlees masala had besteld bij de roti shop, stond dit op mijn lijstje om ook eens zelf te maken. Gelukkig heb ik hier in het weekend vaak wel tijd voor! Aangezien rundvlees het lekkerst is als het lekker lang heeft gestoofd, heb ik daar wel de tijd voor nodig. Afgelopen weekend had ik daar weer eens tijd voor 🙂

En zoals een echt Surinaams bordje: lekker met aardappel, gewokte kouseband, een hardgekookt eitje en een prachtig rotivel van gele spliterwten. En het was weer heerlijk! Ik maak geen authentiek Surinaamse gerechten, want ik gooi altijd wat elementen van verschillende recepten bij elkaar. Wat ik wel maak zijn heerlijke smaakvolle gerechten gebaseerd op smaken uit de Surinaamse keuken 😉 Ben je daar dus naar op zoek? Dan is dit zeker wat voor jou!

Maar zorg wel dat je er tijd voor hebt. Het vlees heeft namelijk zeker wel een paar uur nodig. Ik stoof runderstoofvlees eigenlijk altijd minstens 2 uur. Langer is nooit erg, korter wel. Dan wordt het vlees namelijk niet gaar en zacht genoeg. En dat is heel erg zonde! Wat daar rust eigenlijk je hele gerecht op.

Geniet van dit heerlijke Surinaamse bordje eten!

Smakelijk 🙂

Surinaamse rundvlees masala met roti en kouseband
Pin recept Delen op Facebook
3.80 van 5 stemmen

Roti met rundvlees masala

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Rundvlees masala

  • zonnebloemolie
  • 800 gram sukadelappen
  • zout en witte peper
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el Surinaamse masala
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el ketjap asin
  • 1 maggiblokje
  • kokend water
  • 1 Surinaamse peper

Kouseband

  • 600 gram kouseband
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

Extra

  • 4 grote aardappelen
  • zout
  • 4 rotivellen
  • 4 eieren

Instructies

Rundvlees masala

  • Snijd het runderstoofvlees in blokjes en kruid rondom met (zout en) witte peper. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beiden. Bak eventjes mee met het vlees. Voeg vervolgens de tomatenpuree, komijn en Surinaamse masala toe. Bak dit ook een paar minuutjes mee.
  • Voeg vervolgens de ketjap asin toe en zoveel water totdat het vlees net onder staat. Verkruimel het maggiblokje boven het vlees en leg de Surinaamse peper in het midden. Laat dit vervolgens 2 uur stoven. Roer regelmatig en check of het water nog niet verdampt is. Als het vlees te droog is, kun je namelijk nog wat water toevoegen.

Aardappelen

  • Schil de aardappelen en snijd deze in hapklare stukken. Kook in 20 minuutjes lekker zacht in ruim gezouten water. Houd warm met het deksel op de pan. Kook ondertussen ook de eieren hard in 8 minuten. Koel de eieren vervolgens met koud water voordat je ze pelt.

Kouseband

  • Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukjes. Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wokpan of grote koekenpan. Bak hier de kouseband met de knoflook ongeveer 5 minuutjes in en breng op smaak met peper en zout, totdat de kouseband beetgaar is (proeven!).
  • Verwarm de rotivellen en serveer het vlees met de aardappelen, kouseband een hardgekookt eitje en de rotivellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.