Pistache cookiebar

Pistache cookiebar

Ik zag een heerlijke creatie voorbijkomen bij Eefsfood, namelijk een boterkoek gevuld met pistache! Hier wilde ik graag een eigen versie van maken met mijn basic cookie recept. Dus maakte ik een pistache cookie bar! Met twee lagen koekjesdeeg verrijkt met pistachepasta en witte chocolade, met daartussen een heerlijke laag pistache spijs (die ik eerder al gebruikte in mijn paasbrood).

En dit was echt mégalekker! Snijd het wel in kleine stukjes, want het is wel echt machtig en zoet. En als je echt te veel hebt, dan kun je het gelukkig ook prima invriezen 🙂 Snijd het dan alvast in stukjes en vries het in losse zakjes/bakjes in. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje in huis! Even laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen en het is smaakt weer zo goed als nieuw!

Liever koekjes maken? Met of zonder pistache vulling? Bekijk dan mijn recepten voor pistache koekjes met en zonder pistache vulling. Daar gebruik ik een vulling van pistache en witte chocolade die je niet meebakt, ook hartstikke lekker! 🙂

Smakelijk!

Pistache cookie bar met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pistache cookiebar

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 20 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 240 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 4 el pistachepasta
  • 520 gram tarwebloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 3 tl maizena
  • mespunt zout
  • 300 gram witte chocolade

Pistachevulling

  • 200 gram pistachenootjes
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).

Koekjesdeeg

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan het vanille extract en de pistachepasta doorheen.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
  • Hak de witte chocolade grof en roer deze er met de houten lepel doorheen.
  • Leg een stuk bakpapier in de bakvorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien).
  • Doe de helft van het deeg in de bakvorm en druk goed aan. Dek af (het overgebleven deeg ook) en zet in de koelkast.

Pistachevulling

  • Maal de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of blender met mengkom tot een grof kruim. Maal er dan de suiker doorheen.
  • Voeg dan het ei en de rasp van 1 citroen toe en maal in de keukenmachine totdat er een spijs-bal ontstaat.

Cookie bar afmaken

  • Verdeel de pistachevulling over het deeg in de bakvorm, zo gelijkmatig mogelijk. En dek vervolgens af met de rest van het koekjesdeeg. Druk goed gelijkmatig aan.
  • Bak in 15 tot 20 minuten mooi bruin in de voorverwarmde oven. Laat de cookie bar volledig afkoelen en snijd in stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.