Big Tasty met bacon, maar dan zelfgemaakt!

Big Tasty met bacon, maar dan zelfgemaakt!

Toen besloten was dat we hamburgers gingen eten afgelopen weekend, stelde ik voor om eens zelf Big Mac saus te maken. Nou dat idee was dus niet goed genoeg :p Manlief wilde graag Big Tasty saus.. Maarja, die heb ik niet zo heel vaak gegeten, als ik naar de McDonalds ga, pak ik eigenlijk altijd een Big Mac. Maargoed we proberen het gewoon hè! Ik heb eens rondgezocht hoe anderen dit maakten en heb een beetje geëxperimenteerd met de ingrediënten en verhoudingen. En daar is dit recept dus uit gekomen!

Volgens manlief smaakt het goed naar de Big Tasty saus, ik weet het niet zeker, maar wat ik wel zeker weet is dat de saus heel erg lekker is! Gewoon een heerlijke saus voor op je burger. Heerlijk met wat sappige sla, bacon en cheddar. Ik bakte er zelf ook een spiegeleitje bij. Hoort niet op een Big Tasty, maar is wel heel lekker! En persoonlijk ben ik niet zo van de tomaat op een hamburger.. Dus die heb ik weggelaten. Maar voel je vooral vrij om wel een plakje tomaat op je Big Tasty te leggen!

Hopelijk verleidt dit recept je een beetje om eens thuis aan de slag te gaan en eens een keer minder naar de McDonalds te gaan. Dat is toch gewoon een goed idee als je die hamburgers thuis nóg beter kan maken? 😉

Smakelijk!

Zelfgemaakte Big Tasty met bacon

Big Tasty met bacon, maar dan zelfgemaakt!

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Big Tasty hamburgers

  • 600 gram rundergehakt
  • 1 el mosterdpoeder
  • zout en peper
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 1 el knoflookpoeder
  • kropsla
  • 12 plakken bacon
  • 8 plakken cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes

Big Tasty hamburgersaus

  • 6 el mayonaise
  • 1 el barbecuesaus lekker rokerig
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 0,5 tl citroensap

Instructies

Big Tasty hamburgers

  • Meng het rundergehakt met het mosterdzaad, de peterselie en het knoflookpoeder en kneed dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je ook een stukje proefbakken. Vorm 4 mooie platte hamburgers van het gehakt en leg deze afgedekt in de koelkast om op te stijven.

Big Tasty hamburgersaus

  • Meng alle ingrediënten voor de Big Tasty hamburgersaus door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en zet opzij totdat je het nodig hebt. Bak de bacon in een droge koekenpan en laat dit uitlekken op keukenpapier.

Big Tasty hamburgers

  • Verhit een klontje boter in een platte koekenpan en bak hier de hamburgers in gaar. Draai ze na 5 minuten om en leg de cheddar bovenop de gebakken kant van de hamburgers. Leg het deksel op de pan en laat de cheddar smelten. Bak de hamburgers zo ook nog ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer beide kanten in met de Big Tasty saus. Beleg het broodjes vervolgens met 3 plakken bacon, een extra plakje cheddar, de hamburger, en wat sla. Steek er een prikker in en serveer met versgebakken frietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling