Burrito's met bonen en gehakt

Burrito’s met bonen en gehakt

Een leuke variant op mijn kip burrito’s recept! Deze keer burrito’s met een vulling van gehakt en bonen! Net wat anders dus, maar net zo lekker 🙂 Je brengt de vulling goed op smaak met verschillende soorten kruiden en vult ‘m ook nog aan met wat rode puntpaprika’s. Heerlijk!

Ik serveer bij deze burrito’s ook graag mijn burrito-saus die ik heb nagemaakt van de Knorr burrito’s. En die is echt fantastisch goed! Dus die gebruik ik natuurlijk wel voor meer recepten dan alleen voor de kip burrito’s. Het is namelijk een heerlijke frisse saus die perfect past bij wat kruidigere smaken en gerechten 🙂

Ik had iets te veel kaas over mijn burrito’s gedaan, daardoor gratineerde het niet zo mooi. Ik had ze of wat langer onder de grill moeten laten staan of er wat minder kaas overheen moeten doen :p Let dus even op dat je er niet teveel kaas overheen gooit. Doe je dat wel, zet ze dan wat langer onder de grill.

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk!

Burrito's met bonen en gehakt
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Burrito’s met bonen en gehakt

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

Burrito vulling

  • 500 gram rundergehakt
  • peper en zout
  • 2 el cajun kruiden
  • 1 el kaneel
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl cacaopoeder
  • 2 sjalotten
  • 2 rode puntpaprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • 380 gram kidneybonen
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • kopje warm water

Burrito's

  • 10 tortilla's
  • 1 zakje geraspte oude kaas

Burrito saus

  • 200 gram crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el uienpoeder
  • zout en peper
  • 0,5 el gedroogde peterselie
  • klein scheutje citroensap

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Burrito vulling

  • Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en alle overige kruiden voor de vulling.
  • Maak de sjalotten schoon, snipper deze en voeg toe aan het gehakt in de pan. Bak een paar minuutjes mee. Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg deze ook toe aan.
  • Snijd de rode puntpaprika's in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit ongeveer 1 minuutje mee. Voeg nu het kopje water en het kippenbouillonpoeder toe. Giet de bonen af en roer deze ook door de saus. Laat stoven totdat de saus mooi ingedikt is.
  • Verwarm de tortilla's heel kort in de magnetron (samen 30 sec. is waarschijnlijk voldoende).

Burrito saus

  • Maak ondertussen de burrito saus door de knoflook in de crème fraîche uit te persen en 2 el uienpoeder en een halve el gedroogde peterselie hier doorheen te mengen samen met wat peper en zout en het limoensap.

Burrito's in de oven

  • Bestrijk de tortilla's aan één kant met de crème fraîche saus en schep er een lepel van het gehaktmengsel op. Rol de tortilla's dicht en verdeel ze over een grote ovenschaal of verschillende kleinere schalen.
  • Verdeel wat geraspte kaas over de burrito's en zet ze 8 minuten in de oven onder de grill voor een mooi gegratineerd kaaslaagje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.