Vietnamees gehakt met citroengras

Vietnamees gehakt met citroengras

Ik ben in maart en april 4 weken naar Vietnam geweest en daar heb ik natuurlijk heel veel lekkere inspiratie opgedaan! En er staat nog zéker heel veel lekkers op mijn lijstje. Maar dit gekaramelliseerd Vietnamees gehakt was een makkelijke om te maken!

Want in Vietnam houden ze dus wel van zoet en heel erg van citroengras. Dat maakt dit gerechtje lekker gekaramelliseerd (dus zoetig) en fris door het citroengras en de limoen. En natuurlijk lekker hartig, want ze houden er ook erg van vissaus.

Ik serveerde er rijst bij en wat plakjes frisse komkommer. Maar ik denk dat het ook lekker is met noedels als je daar meer van houdt. Belangrijk is dat je de citroengras mooi fijnhakt, want dat kan een beetje taai zijn als je grote stukjes hebt. Verder niet zo moeilijk om te maken en vooral erg lekker!

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk 🙂

Vietnamees gehakt met citroengras
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Vietnamees gehakt met citroengras

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt half om half of varkensgehakt
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 2 rode pepers
  • klein stukje gember
  • 3 lente uitjes
  • 2 el bruine basterdsuiker of palmsuiker
  • 3 el vissaus
  • 2 tl limoensap
  • peper en zout naar smaak
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Bak het gehakt mooi rul en knapperig in een droge wokpan. Maak de sjalot schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de sjalot zacht is.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de stengels citroengras schoon en snijd het wit heel fijn. Dit kun je ook fijnhakken in een hakmolentje of keukenmachine. Voeg dit toe aan het gehakt in de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
  • Maak dan ook de rode pepers schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak ook weer een paar minuutjes.
  • Maak ook de gember schoon en rasp deze. Roer ook door het gehakt heen. Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Voeg ook toe en bak nog een paar minuutjes.
  • Voeg dan de bruine suiker, vissaus en limoensap toe en wok even kort op hoog vuur totdat alles mooi gekaramelliseerd is. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse koriander.
  • Serveer met rijst of noedels en evt. wat plakjes komkommer voor extra groenten. Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.