Cajun Kruiden Maken

Cajun Kruiden Maken

Laatst ging ik op zoek naar cajun kruiden in de supermarkt en ik merkte dat deze helemaal niet zo makkelijk te vinden zijn. Daarbij ben ik ook nog best wel kieskeurig in mijn cajun kruiden. De cajun kruiden die je standaard in de winkels vindt, zijn vaak veel te zout en bij deze zelfgemaakte cajun kruiden bepaal je zelf hoe zout je ze maakt.

Ik speurde dus even het internet af om te kijken welke smaakcombinaties er gebruikt worden in cajun kruiden en heb mijn eigen combinatie van kruiden samengesteld. Een heerlijke mix die naar mijn mening lekkerder is dan de cajun kruiden die je in de supermarkt kunt vinden.

Ik vind het heerlijk om kip, witvis of garnalen te kruiden met cajun kruiden. Dit combineert ook heerlijk met citrussmaken of zacht zoete mais. Gebruik het bijvoorbeeld eens in deze tortillabowl. Een heerlijke Mexicaanse smaakcombinatie! Of wrijf er drumsticks of kippenvleugels mee in en leg deze op de barbecue.

Nadat je deze cajun kruiden zelf hebt gemaakt, wil je geen kant-en-klare cajun kruiden meer. Supermakkelijk namelijk en veel lekkerder.

Smakelijk!

Cajunkruiden maken
Pin recept Delen op Facebook
3.98 van 37 stemmen

Cajun Kruiden Maken

Voorbereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Cajun Kruiden Maken

 • 1 el knoflookpoeder
 • 1 el uienpoeder
 • 3 el gerookt paprikapoeder
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 el gedroogde oregano
 • 1 el gedroogde tijm
 • 1 tl peper
 • 1,5 tl zout

Instructies

Cajun Kruiden Maken

 • Meng alle kruiden door elkaar en je hebt heerlijke zelfgemaakte cajun kruiden. Lekker om kip mee te kruiden of een witvis mee in te wrijven.
 • Je kunt deze cajun kruiden als dry rub gebruiken maar je kunt ze ook eerst mengen met wat olijfolie en dan je kip, vis of garnalen marineren.

9 gedachten over “Cajun Kruiden Maken”

 • 4 sterren
  Gelukkig liep jij tegen hetzelfde probleem aan met het kopen van cajun kruiden. Ik ben blij met je recept op deze kruiden zelf te maken.

  Groeten,
  Jan Willem

  • Fijn dat je blij bent met dit recept Jan Willem! En het fijne: je kunt gewoon een goede voorraad maken, zodat je het altijd in huis hebt! 🙂 Doe ik eigenlijk met alle kruiden die ik zelf meng, wel zo makkelijk.

   Groetjes,
   Evie

  • 4 sterren
   Dank voor het recept.
   Zelf vind ik dit iets teveel zout en voeg ik drie eetlepels bruine suiker toe.
   Daarmee is dr mix (voor mij):perfect
   Maar ik kwam hierop door jouw mix.

   • Een recept is er om je eigen te maken toch? Fijn dat het als goede basis voor je heeft gediend, en daarna inderdaad lekker op smaak voor jezelf maken!

  • Zou inderdaad ook kunnen! Of een theelepel zout in plaats van een eetlepel zout. Maar met deze verhoudingen vind ik de kruiden niet te zout hoor.

 • 5 sterren
  Kijk, dit is top, leuk om deze zoektocht hier te vinden.
  Ik maak wel vaker eigen mengsels, sommige koop ik. Deze is gemakkelijk zelf samen te stellen.
  Het gaat altijd weer om de verhoudingen.

  Dank je wel!

  • Graag gedaan! Fijn dat deze mix je zo bevalt, inderdaad lekker makkelijk om zelf te maken en veel beter dan de varianten die ik kon vinden in de supermarkten in ieder geval.

3.98 from 37 votes (33 ratings without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.