Mexicaanse salade met tortillachips

Mexicaanse salade met tortillachips

Ben je op zoek naar een heerlijke simpele salade voor bij de barbecue of misschien voor bij een Mexicaanse ovenschotel? Kijk niet verder, want deze Mexicaanse salade is niet alleen heel simpel om te maken, hij is ook nog heel lekker 😉

Een heerlijke salade van veel verse knapperige groenten met zachte mango en avocado met een frisse limoendressing en wat crème fraîche. Afgemaakt met wat krokante tortillachips. Lekker en simpel dus 😀

Ik maakte deze makkelijke salade bij mijn gebarbecuede beer can chicken. De volle smaak van de kip sluit perfect aan bij de frisse smaken van de salade. Als bijgerecht maakt dit het hoofdgerecht helemaal af.

Sowieso is dit een mooie salade om bij de rokerige smaken van een barbecue te serveren. Eet je liever vegetarisch? Dan zou je deze salade ook prima als maaltijdsalade kunnen eten. Schep er dan wat zwarte Mexicaanse bonen doorheen en je hebt een supervullende maaltijd.

Oftewel, je kunt er alle kanten mee op! Smakelijk 😉

Mexicaanse salade met jalapeñopepers, mango en tortillachips
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Mexicaanse salade met tortillachips

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Salade

  • 0,5 kropsla of 100 gram veldsla
  • 1 gele paprika
  • 2 rode puntpaprika's
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 blikje maiskorrels
  • 0,5 mango
  • 1 avocado
  • 1 jalapeñopeper
  • tortillachips
  • verse koriander
  • 150 gram crème fraîche

Dressing

  • 4 el goede olijfolie
  • 2 el versgeperst limoensap
  • peper
  • zout
  • mespunt paprikapoeder

Instructies

  • Maak de kropsla schoon en scheur de bladeren in stukken. Verdeel dit over een saladeschaal. Snijd de paprika's in stukjes en verdeel dit over de sla. Snijd de cherrytomaatjes in partjes en verdeel dit ook over de sla. Schep hier nu de maiskorrels overheen. Maak de mango en avocado schoon en snijd in blokjes. Verdeel dit ook over de salade.
  • Snijd de jalapeñopeper (met zaadlijsten) in dunne plakjes en garneer hier de salade mee. Schep een flinke schep crème fraîche op het midden van de salade en strooi hier wat peper overheen. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen. Verdeel dit over de salade. Garneer de salade als laatste met de tortillachips en de verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.