Laatst at ik bij vrienden een kruidenboter met jalapeñopeper, en dat bracht me op een leuk idee! Een pittige, zout en zure Mexicaanse jalapeño kruidenboter. Dus toen ik een heerlijke Mexicaanse beer can chicken maakte, maakte ik er ook deze heerlijke jalapeñoboter bij met gegrilde maiskolven.
Ik serveerde deze kruidenboter dus bij heerlijk gegrilde maiskolven van de barbecue. Maar je kunt de jalapeñoboter natuurlijk ook gewoon als kruidenboter bij een stokbroodje serveren.
Dat pas heerlijk bij een lekkere zomerse barbecue met een goede steak of entrecote. Maar ook in de winter als je gaat gourmetten kan deze jalapeño limoenboter prima.
Een heerlijke Mexicaanse kruidenboter met scherpe, pittige, zoete en zoute tonen. Yummie!
Smakelijk!
Jalapeño-limoenboter
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl limoensap
- rasp van 1 limoen
- 1 tl oregano
- 1 jalapeño peper
- zout
- peper
Instructies
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit Meng vervolgens alle ingrediënten met een vork door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout. Lekker op een stokbroodje bij de barbecue of het gourmet.