Garam masala kruiden maken: Zelfgemaakte garam masala

Garam masala kruiden maken

Je eigen kruiden mengen, is helemaal niet moeilijk. En wel heel erg lekker! Ik heb al een aantal recepten voor zelfgemaakte kruiden op mijn website staan, maar deze ontbrak nog. Terwijl ik best vaak garam masala kruiden gebruik voor Indiase gerechten. Vanaf vandaag vind je dus ook dit recept voor zelfgemaakte garam masala kruiden op EvieKookt.

Garam masala gebruik je namelijk in erg veel Indiase gerechten. In curry’s bijvoorbeeld, maar ik gebruik het ook in mijn recept voor kruidig garam masala gehakt met papadums. Garam masala geeft namelijk een heerlijke kruidige smaak aan elk gerecht en dat is erg lekker!

Gebruik je hele kruiden in plaats van gemalen kruiden voor dit recept. Zorg dan dat je alles heel erg fijn stampt met de vijzel of fijnmaalt met een keukenmachine. Om het recept wat makkelijker en toegankelijker te maken, maak ik geen gebruik van hele kruiden. En eigenlijk ook omdat ik daar een klein beetje te lui voor ben haha. Zo is het namelijk ook superlekker! En ook nog eens supermakkelijk 😉

Smakelijk!

Garam masala kruiden maken: Zelfgemaakte garam masala
Pin recept Delen op Facebook
4.38 van 8 stemmen

Garam masala kruiden maken

Voorbereiding 10 minuten
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Vijzel
  • Rasp

Ingrediënten

  • 2 tl piment
  • 1 tl vers geraspte nootmuskaat
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 3 el gemalen komijn
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen kardemom
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl venkelzaad

Instructies

  • Stamp het venkelzaad en de zwarte peper fijn met de vijzel. Meng dit met de rest van de kruiden en rasp er de verse nootmuskaat bij. Meng alles goed door elkaar en je garam masala kruiden zijn klaar om te gebruiken!
4.38 from 8 votes (8 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.