Een vriendin van me vroeg of ik een recept voor haar had voor (bos)paddenstoelensoep, dus voila, nu wel! Altijd leuk om verzoekjes te krijgen. Ik maakte een romige soep, deels gepureerd en deels met hele stukjes paddenstoelen.
Maar, hier kun je prima mee variëren! Wil je liever een volledig gladde paddenstoelensoep? Pureer dan alle paddenstoelen mee. Wil je liever een soep met alleen maar stukjes, volg dan het recept zonder de soep te pureren.
Weet je wat trouwens ook heel lekker is bij deze paddenstoelensoep? Zelfgemaakte kruidenboter. Ik maakte hier kerrie knoflookboter bij en dat combineert echt fantastisch! Kerrie en paddenstoelen: a match made in heaven! Zeker proberen dus 😉 En het mooie van een kruidenboter is, je hebt ‘m binnen 10 minuutjes af. Geen excuses dus!
Deze paddenstoelensoep is perfect voor een doordeweekse avond als je niet zoveel tijd hebt. Simpel en snel klaar. En superlekker 😉
Smakelijk!
Paddenstoelensoep
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- 600 gram gemengde paddenstoelen
- 4 el bloem
- kopje melk
- 1 tot 1,5 liter paddenstoelenbouillon
- verse italiaanse kruiden
- 3 lente uitjes
- peper
Instructies
- Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en snipper deze. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hier de sjalot en knoflook in aan. Snijd nu alle paddenstoelen in hapklare stukjes. Bak driekwart van de paddenstoelen met de sjalotten mee voor een paar minuutjes en voeg dan de bloem toe. Bak dit ook een paar minuten mee. Voeg vervolgens een kopje melk toe en roer goed.
- Voeg vervolgens de paddenstoelenbouillon toe en roer alles goed door elkaar. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en voeg dan de overige stukjes paddenstoelen toe (je kunt ook alles pureren voor een soep zonder stukjes, als je dat lekkerder vindt) en laat dit 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met verse Italiaanse kruiden en zwarte peper en garneer met de lente uitjes.