Ragú van varkensschouder

Ragú van varkensschouder

Als je wel eens in Italië bent geweest dan ken je ze vast en zeker. Die heerlijke stevige ragú sauzen met pasta. Hoe langer ze gestoofd hebben, hoe meer smaak er in zit! Met dit recept maak je in zo’n 2 à 3 uur een heerlijke ragú met varkensschouder. Maar heb je de tijd? Dan kun je de ragú natuurlijk ook langer laten stoven. Ook hier geldt: hoe langer de stooftijd, hoe intenser de smaak!

Een ragú kun je met verschillende vleessoorten maken, of je kunt zelfs voor een vega variant kiezen! In deze ragú gebruik ik varkensschouder, wat heerlijk combineert met de zoete smaken van de tomaten en de balsamico. Juist varkensvlees laat de prachtige zoete smaken in dit gerecht perfect naar voren komen!

Een ragú als deze is perfect als je wat meer tijd hebt. Ik maak dit soort gerechten bijvoorbeeld erg graag als ik lekker veel tijd heb in het weekend. Het kost je namelijk niet veel moeite, maar je moet er wel de tijd voor hebben. De ragú heeft namelijk minstens 2 uur nodig om de heerlijke smaken in zich op te nemen en het varkensvlees supermals en zacht te krijgen.

Smakelijk!

Ragú van varkensschouder: Italiaanse ragú met rode wijn en tomaten
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Ragú van varkensschouder

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo varkensschouder
  • peper en zout
  • 1 klontje boter
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 romatomaten
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 tl bouillonpoeder of een half bouillonblokje
  • 1 el balsamico azijn
  • rode wijn
  • verse oregano
  • verse basilicum
  • 400 gram tagliatelle

Instructies

  • Snijd de varkensschouder van het bot af en snijd het vlees in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin. Maak ondertussen de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees en bak eventjes mee. Voeg nu ook de tomatenpuree toe en bak dit eventjes mee.
  • Snijd de romatomaten grof en voeg toe aan de pan. Voeg tegelijk het blik tomatenstukjes toe. Voeg nu ook het bouillonpoeder en de balsamico azijn toe. Voeg vervolgens zoveel rode wijn toe totdat het vlees nét onder staat. Breng aan de kook. Hak de verse kruiden fijn en voeg dit ook toe. Roer alles goed door en laat het in ten minste 2 uur gaar stoven op een laag vuurtje. Roer om de zoveel tijd.
  • Check na 2 uur of de saus niet te dun is. Is deze wel te dun, dan kun je de saus nog wat laten indikken door de ragú nog een kwartiertje zonder deksel te laten stoven. Kook hier de pasta al dente bij. Serveer de pasta met de ragú en bestrooi met wat parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.