Ik blijf die blikken confit de canard in de supermarkt interessant vinden. Een blik met eendenbouten die in hun eigen vet zijn gegaard. Daardoor zijn ze dus supermals en pluk je het vlees zo van het bot af. Ook zijn ze super smaakvol doordat ze dus in hun eigen vet zijn gegaard. Al met al een heel leuk product dus om iets mee te maken!
Laatst maakte ik al heerlijke bitterballen met deze eend uit blik. En nu maakte ik er dus ook deze heerlijke ragú van. Meestal moet je een ragú heel lang laten pruttelen en stoven om de smaken te ontwikkelen en om het vlees lekker mals te krijgen. In dit recept is de eend al heel erg mals én bevat deze al heel erg veel smaak. Waardoor het dus niet nodig is om deze saus heel lang op te laten staan. Een snelle(re) ragú dus 🙂 Die nog steeds heel erg lekker is!
Ik wilde eigenlijk ook de pappardelle zelf maken, maar noem het tijdgebrek of gewoon geen zin :p Uiteindelijk kocht ik dus gewoon een pak verse pappardelle (uit de koeling in de supermarkt), maar dat is er dus ook heel erg lekker bij! Heb jij wel zin om pasta te maken? Houd dan de volgende verhoudingen aan: 300 gram pastabloem, 3 eieren, snuf zout en scheut olijfolie. Kneed alles tot een mooi stevig deeg (flinke work-out) en rol er pasta van. Klinkt makkelijk genoeg, maar kost toch altijd wat meer werk dat je vooraf denkt 😉 Wel heel erg lekker!
Heb je teveel saus? Geen probleem! Deze kun je gemakkelijk invriezen. Vries ‘m dan wel in zonder de pasta, pasta uit de diepvries is vaak wat minder lekker.
Smakelijk 🙂
Pappardelle met snelle ragú van eend
Ingrediënten
- 1 blik confit de canard
- 200 gram pancetta
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote winterpeen
- 200 ml rode wijn
- 2 blikken tomatenstukjes
- 1 kipbouillonblokje
- paar takjes rozemarijn
- 4 el zwarte olijven (zonder pit)
- 4 el zongedroogde tomaten
- 300 gram verse pappardelle
- parmezaanse kaas
Instructies
- Haal de eendenbouten uit het eendenvet. Je kunt het vet eventueel bewaren om bijvoorbeeld aardappels of andere dingen in te bakken. Pluk het eendenvlees van de botten. Gooi de botten weg en bewaar het vlees.
- Verhit 1 eetlepel eendenvet in een grote wokpan. Snijd de pancetta in stukjes en bak knapperig in het vet. Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak deze glazig in het eendenvet (bij de pancetta).
- Maak ook de knoflook schoon. Pers deze uit bij de sjalot. Maak de winterpeen schoon en rasp deze. Bak ook even mee.
- Voeg vervolgens de rode wijn, blikken tomaten en het bouillonblokje toe. Voeg de rozemarijn en het eendenvlees toe en laat de saus pruttelen tot deze wat meer is ingedikt.
- Snijd vervolgens de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe. Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Serveer de pappardelle met de ragú en bestrooi met wat geraspte parmezaanse kaas.
Top de pappardelle met snelle ragú van eend.
Leuke site ook!
Dankjewel Marcel!