Iedereen moet wel een goed recept hebben voor zelfgemaakte knoflooksaus. Dit recept doet het bijvoorbeeld heel goed bij een bbq of bij een avondje gourmetten. Maar natuurlijk ook bij een goed broodje shoarma. En deze knoflooksaus is ook nog eens supermakkelijk om te maken. Eigenlijk een kwestie van alle ingrediënten door elkaar roeren, even goed op smaak brengen en klaar!
Als je erg van knoflook houdt, kun je ook meer dan 1 teentje knoflook toevoegen. De knoflooksaus kan daardoor wel wat scherper worden, maar dat is echt een kwestie van smaak. Dit recept geeft je de basis, maar varieer vooral waar je mogelijkheden ziet 😉 Ik vind 1 teentje knoflook vaak wel genoeg, zeker als je de volgende dag nog mensen onder ogen moet komen :p
Smakelijk!
Knoflooksaus maken met dit simpele knoflooksaus recept
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 125 ml crème fraîche
- 4 el mayonaise
- 4 el yogonaise
- een paar druppels grenadine (bosvruchten of ander rood fruit)
- 1 el verse fijngehakte bieslook
- zout en peper
Instructies
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit in een kommetje. Meng hier de overige ingrediënten doorheen en breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de knoflooksaus goed door zodat je geen klontjes hebt.