Cake met frambozenglazuur en knettersuiker

Cake met frambozenglazuur en knettersuiker

Meer bakken is het doel voor dit jaar! Dat lukt met deze heerlijke zoete cake met frambozenglazuur erg goed! Ik besloot om te beginnen met een basiscake, gewoon om gevoel te krijgen met de dikte van het beslag en de verhoudingen. Daarom gebruikte ik voor deze cake het basisrecept voor vanillecake van Laura’s bakery. Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat ik van hieruit meer ga experimenteren met verschillende soorten cake. Waarvoor deze basiscake een mooie start is!

Om toch een leuke en wat specialere variant op deze cake te maken, heb ik hem overgoten met heerlijk (mier)zoet frambozenglazuur. En omdat ik nog een potje knettersuiker in de kast heb staan, vond ik het natuurlijk leuk om deze ook weer eens te gebruiken. Zo ontstond deze heerlijke luchtige cake met donker roze frambozenglazuur.

De volgende cake wordt waarschijnlijk een heerlijke citruscake met lemoncurd of limoenglazuur. Maar daar gaan we nog even goed voor oefenen 🙂 Ik hoop dat je in ieder geval voor nu al vooruit kan met het recept voor deze heerlijke zoete cake met frambozenglazuur.

Smakelijk!

Cake met frambozenglazuur en knettersuiker

Cake met frambozenglazuur en knettersuiker

Voorbereiding 20 min
Bereiding 1 uur
Porties: 1 cake

Extra benodigdheden

  • Cakeblik
  • Mixer

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Frambozenglazuur

  • 125 gram frambozen
  • 250 gram poedersuiker

Instructies

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat de oven voorverwarmd is op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix dit voorzichtig luchtig met de suiker, vanillesuiker en het zout. Zodra je een mooi luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Mix steeds voordat je een nieuw ei toevoegt. Mix alles tot een mooi glad beslag
  • Voeg nu ook beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix telkens tot een mooi dik en egaal beslag. Doe dit totdat je al het meel hebt toegevoegd. Vet een cakevorm in en bestuif alle zijden met bloem. Stort het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake in een uurtje gaar. Haal dan de cake uit de oven en probeer deze zo snel mogelijk uit de vorm te halen. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Frambozenglazuur maken

  • Als de cake aan het afkoelen is kun je het glazuur maken. Prak de frambozen met een vork of spatel fijn in een zeef en vang het sap op. Meng het frambozensap goed met de poedersuiker en verwarm dit heel voorzichtig op het fornuis totdat de poedersuiker is opgelost. Dit hoeft niet heel warm te zijn, maar is alleen bedoeld om een mooi egaal mengsel te krijgen. Heb je een mooi glad glazuur met de goede dikte? Dan kun je deze over de cake gieten. Is je glazuur nog niet dik genoeg? Laat deze dan even afkoelen voordat je het over de cake giet. Strooi de knettersuiker over het glazuur als deze nog nét plakkerig is. Laat vervolgens uitharden.

Notities

Let op! De knettersuiker kan wat gaan springen als het in aanraking komt met vochtig glazuur. Probeer iets over de cake heen te zetten zodat het niet je hele keuken doorspringt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *