Rocky Road is echt geweldig. Een mengsel van chocolade, stroop (of siroop), boter en alles wat je lekker vindt! Je kunt namelijk alles in een Rocky Road stoppen wat je lekker vindt.
Deze Rocky Road is gebaseerd op de roze reep van Tony’s Chocolonely van witte chocolade met knettersuiker en framboos. Een heerlijke smaakcombinatie vind ik, die zich perfect leent voor een heerlijke Rocky Road!
Uiteraard wel ook met marshmallows, die horen namelijk altijd in een Rocky Road. Daarnaast gebruikte ik knettersuiker, pistachenootjes en verse frambozen. Heerlijk, al zeg ik het zelf.
Let op dat je geen diepvriesframbozen gebruikt. Daardoor wordt de Rocky Road te vochtig en daardoor te zacht. Gebruik dus verse frambozen en laat ze heel, daardoor komt er minder vocht vrij.
Ik maakte deze voor de verjaardag van mijn schoonzusje. Rocky Road is perfect als traktatie, maar mijn ouders smullen er bijvoorbeeld ook heerlijk van als toetje. Ik denk dat mijn vader mijn grootste Rocky Road fan is. Altijd fijn zo’n dankbare eters. Voor wie ga jij deze heerlijke Rocky Road maken? Het is namelijk echt een gerecht om te delen.
Bewaar de Rocky Road niet te lang, de knettersuiker verliest namelijk over tijd het knetteren. De 1e en 2e dag is de rocky road het lekkerst en knettert het nog goed. Ik kocht mijn knettersuiker bij Modernkoken.nl, maar je zou het ook bij de Sligro of de Hanos moeten kunnen vinden.
Smakelijk!
Witte rocky road met knettersuiker en frambozen
Ingrediënten
- 600 gram witte chocolade
- 100 gram ongezouten boter in kleine blokjes
- 1 el schenkstroop
- 2 handjes vol marshmallows
- 3 el knettersuiker
- 200 gram verse frambozen
- 150 gram gezouten pistachenoten gepeld
Instructies
- Knip de marshmallows in stukjes en hak de pistachenoten grof. Smelt de chocolade met de boter en de maple syrup au bain marie in een kom boven wat kokend water. Let op dat de kom het water niet raakt. Blijf roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is.
- Roer vervolgens alle overige ingrediënten door de witte chocolade. Stort alles in een met bakpapier beklede taart- of cakevorm. Laat het ten minste 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd het in blokjes voordat je het serveert. Bestrooi eventueel met wat fijngehakte pistachenootjes.