Ik vind rocky road écht een uitvinding! Superlekker, écht makkelijker om te maken en zo veelzijdig. In deze rocky road variant maak ik er bijvoorbeeld een Sinterklaas versie van. Lekker met pepernoten, stukjes taaitaai en schuimpjes. Supersimpel en je kunt niet van deze rocky road af blijven!
Belangrijkste bij deze rocky road is dat je de chocolade niet laat aanbranden, verder kan er maar weinig misgaan. En ik verzeker je, iedereen vindt dit lekker! En je kunt er zelf ook nog veel mee variëren. Houd je bijvoorbeeld meer van pure chocolade? Dan kun je dit recept prima maken met pure chocolade! Met witte chocolade moet je wel uitkijken, want dat schift heel snel, is vetter en wordt een stuk zachter.
Mocht je rocky road van witte chocolade willen maken, dan kun je dit recept eens bekijken. Verder kun je heel veel variëren, ook met wat je door de rocky road heen doet. Je kunt bijvoorbeeld ook speculaas of andere sinterklaas snoepjes voor deze rocky road gebruiken. Persoonlijk vind ik schuimpjes het lekkerst, maar ander strooigoed is vast ook lekker!
Smakelijk! 😉
Rocky road met Sinterklaas snoepjes
Ingrediënten
- 200 gram melkchocolade
- 100 gram gezouten roomboter
- 2 el schenkstroop
- 1 handvol pepernoten (kruidnoten)
- 1 handvol chocoladepepernoten
- 6 taaitaai popjes in stukjes gebroken
- 1 handvol sinterklaasschuimpjes
Instructies
- Breek de chocolade in stukken en snijd de roomboter in blokjes. Smelt dit samen (au bain marie) met de schenkstroop op laag vuur.
- Doe alle andere ingrediënten (houd van alles iets apart om te versieren) in een grote kom en meng hier het chocolademengsel doorheen als het gesmolten is.
- Roer alles goed door elkaar en giet over in een cakevorm. Versier met het achtergehouden lekkers en afkoelen en uitharden in de koelkast.
- Snijd het in stukjes en serveer het bij de koffie of thee, als toetje of gewoon als je er zin in hebt!