Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van November. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. Vlaams stoofvlees
De winter komt er weer aan, wat betekent dat we middenin het stoofvlees seizoen zitten! En dat merk ik goed aan de recepten die op mijn website bezocht worden. Dit recept voor Vlaams stoofvlees staat al een paar jaar online en het blijft één van mijn best beoordeelde en best bezochte recepten. En ik begrijp dat volledig, want dit Vlaams stoofvlees is echt heerlijk! Probeer ‘m vooral zelf eens 🙂
2. Carbonara ramen noodles
Dit recept is echt een fusion gerecht en op geen enkele manier authentiek. Maar jezus, wat is dit lekker zeg! Gezond is het ook niet, want de ramen bouillon wordt lekker dik en vettig door de carbonara invloeden in het recept. Dit is denk ik echt een van mijn nieuwe favorieten. De bouillon is heerlijk rijk van smaak en de umami knalt hier van je bord af. Met smaken van guanciale, parmezaan en crispy chili oil. Fantastisch!
3. Griekse revani
Voor een Griekse wijn-spijs avond maakte ik deze heerlijke Griekse revani met sinaasappelsiroop. Een heerlijke soppige cake van semolina met een topping van pistachenootjes. Met dus een heerlijke zoete Griekse wijn erbij om het helemaal af te maken. Wij aten dit als dessert, maar dit smaakt natuurlijk ook prima bij de koffie of thee 🙂 Bestrooi de cake pas net voor het serveren met de pistachenootjes, zodat deze lekker crunchy blijven.
4. Ravioli all’amatriciana
Ik vind het super leuk en lekker om ravioli te maken. En om daar elke keer een nieuwe vulling voor te bedenken. Deze keer ging ik voor een vulling (en saus) gebaseerd op de klassieke pasta all’amatriciana. Maar dan dus in ravioli vorm. Met een superrijke vulling van guanciale en tomaat én een saus ook op basis van deze smaken. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor smaakbommetje dit was. Zo lekker!
5. Carpaccio risotto
Ik ben groot fan van het maken van variaties op bekende (klassieke) recepten. Dat zag je al bij de ravioli all’amatriciana, maar ook bij deze carpaccio risotto. Een risotto, belegd met een klassieke carpaccio met truffelmayonaise, pijnboompitjes en parmezaan flakes. Maar dan dus als een volwaardig gerecht, als een risotto. En dat pakte weer heerlijk uit 🙂 Serveer met een frisse salade voor de balans.
6. Pasta salsicce met ‘nduja en burrata
Er staan weer lekker veel Italiaanse recepten in deze lijst van November. Geen wonder, want mijn Italiaanse recepten vallen over het algemeen heel erg in de smaak. Deze keer een pasta met salsicce (Italiaanse venkelworstjes), ‘nduja en burrata. Een heerlijke stevige en herfstige pasta met de romige touch van de burrata. Ik vond het weer een fantastische combi 🙂
7. Geroosterde okra
Met dit recept ga ik echt een heel andere kant op dan normaal. Sowieso maak ik niet zo heel vaak bijgerechtjes, omdat ik het gemak van één gerecht ook wel fijn vind 🙂 En ik experimenteerde met een keuken waar ik nog niet zoveel van weet. Deze geroosterde okra is namelijk gebaseerd op de Braziliaanse keuken! Ik maakte er Braziliaans stoofvlees bij en een heerlijke bananencurry.
8. Spitskool rendang
Ik maakte een vega(n) spitskool rendang en dat beviel mij (en jullie) heel goed. Ik ben niet per se van de vleesvervangers ofzo, maar als een gerecht gewoon lekker is zonder vlees of vis, dan ben ik daar zeker wel van. En dat vind ik het geval met deze spitskool rendang. En omdat rendang eigenlijk een bereidingswijze is en niet zozeer een gerecht, kun je dit prima maken zonder vlees. In dit geval dus met (savooie) spitskool.
9. Dulce de leche roomijs
Dit moet iedereen lekker vinden. Ik maakte namelijk roomijs van dulce de leche. En bracht dat nog wat extra op smaak met kaneel en zeezout. Als afsluiter van mijn Braziliaanse etentje. En dat was echt heel erg lekker! Ik maak mijn ijs het liefste met een ijsmachine, maar dat is vooral voor het gemak. Je kunt ijs namelijk ook prima maken zonder ijsmachine, je hebt dan alleen wel wat extra geduld nodig 🙂
10. Portugees stoofvlees
En omdat het stoofvlees seizoen is, heb ik nog een lekker stoofgerecht voor je! Deze keer een Portugese variant, met aardappel, chouriço, wortel en doperwtjes. Een goed gevulde stoofpot dus. Daardoor kun je dit Portugese stoofvlees prima serveren met gekookte of gebakken rijst of met zelfgebakken (Portugees) brood. Ik serveerde het met allebei omdat ik niet zo goed kan kiezen 😉
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂