Lamskorma

Lamskorma

Ik ben dol op curry’s en dan met name uit India en Thailand. Deze keer maakte ik weer een Indiase curry. Een heerlijke kruidige en romige lamskorma. Ik vind een korma altijd wel een lekker contrast met de vaak spicy curry’s die op een Indiase menukaart staan. Sommige curry’s zijn namelijk zo spicy, dat onze Europese magen het niet altijd aan kunnen.

Deze lamskorma is gewoon heerlijk zacht van smaak. Wel kruidig, want dat hoort wel echt bij de Indiase keuken, maar niet te spicy. Heerlijk met wat witte rijst en versgebakken naan of platbrood. Geen zin om zelf naan te bakken? Bij de toko hebben ze ook heerlijke naanbroden uit de vriezer. Veel beter dan die droge dingen die je bij de supermarkt kan kopen. Even kort bakken en je hebt heerlijk naan dat echt heel vers smaakt!

Ik vind het altijd lastig om groenten bij een Indiase maaltijd te bedenken, maar probeer eens wat bloemkool te grillen met wat peper, zout, olie en garam masala kruiden. Even goed husselen, op de bakplaat en roosteren totdat de bloemkool donkere randjes krijgt. Smaakt eigenlijk lekker bij elke Indiase maaltijd!

Smakelijk 🙂

Indiase lamskorma
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Lamskorma

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsvlees van de bout

Lamskruiden

  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen venkelzaad
  • 1 el koriander
  • 1 tl kardemompoeder
  • 2 el garam masala
  • 1 el kaneel
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • zout en peper

Lamskorma

  • 2 el ghee of roomboter
  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 400 ml lamsbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 hele steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 limoenblaadjes

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid rondom goed met alle kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de ghee of boter in een diepe stoofpan en bak het vlees hier in porties mooi rondom bruin in. Schep het vlees uit de pan en laat het braadvet in de pan.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak ondertussen de knoflook en gember schoon, snipper of rasp deze en voeg ook toe aan de pan.
  • Doe het vlees terug in de pan, samen met de lamsbouillon, kokosmelk, laurierblaadjes, steranijs, kaneelstokjes en limoenblaadjes.
  • Roer alles goed door elkaar en stoof in minstens 3 uur mooi zacht en gaar met het deksel op de pan. Haal het laatste half tot heel uur het deksel van de pan om de saus wat in te laten dikken.
  • Serveer met witte rijst en naan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.