Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Spaghetti met cherrytomaatjes en scamorza
Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Met een wel heel bijzondere kaas! Ik gebruikte namelijk scamorza in dit pastarecept. En dat is een soort gerookte mozzarella en het smaakt fantastisch! Ik kocht het bij een Italiaans kraampje op de markt, maar je kunt het bijv. ook bij de Sligro of de Hanos kopen. Kun je geen scamorza vinden? Gebruik dan gewone buffelmozzarella of burrata, ook heerlijk!
Dinsdag: Pad Thai
Voor de dinsdag heb ik een heerlijk klassiek Thais recept: Pad Thai! Als je de Thaise keuken een beetje kent, dan moet je dit gerecht kennen. Ik denk dat Pad Thai wel zo ongeveer het bekendste gerecht uit Thailand is. En niet gek ook, want het is heerlijk! Een heerlijk smaakvol gerecht met lange dikke rijstnoedels, kip en gamba’s. Afgemaakt met lekker veel koriander, limoen en pinda’s.
Woensdag: Gele courgette soep
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk soepje van gele courgette. Kan natuurlijk ook van groene courgette, maar ik vond de gele er wel extra tof uitzien 🙂 Je brengt ‘m op smaak met wat heerlijke Aziatische smaakmakers zoals kokosmelk, vissaus en trassie. Een soepje zonder vlees, maar niet helemaal vega dus. Maar wel super smaakvol!
Donderdag: Tomahawk met pepersaus
Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje dat alvast lekker bij het weekend past! Bijvoorbeeld als je de barbecue lekker aansteekt dit weekend 🙂 Deze tomahawk met pepersaus is namelijk álles wat je wil dit weekend! Zelfs als je de barbecue niet aansteekt, dan kun je ‘m ook prima in de oven maken.
Vrijdag: Springrolls met zalm
En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze spring rolls met zalm zijn een heerlijk licht gerechtje voor het avondeten, als lunch of voor bij de borrel! Ze zijn op zich niet moeilijk om te maken, maar je moet denk ik wel even wennen aan het werken met de rijstvellen. Even testen wanneer ze zacht genoeg zijn, en ze zijn een beetje plakkerig, dus dat is ook even wennen.
Zaterdag: Peposo
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte Italiaanse stoofpot voor je. Omdat ik Italiaans eten standaard wel associeer met lekker weer, vind ik een stoofpotje prima passen in de zomer. Serveer met wat verse pasta en je waant je zo in het zonnige Italië. En misschien drink je liever geen rood in de zomer, ik zou hier toch een lekker glas Chianti bij drinken 😉
Zondag: Ananastaart
Zin in een heerlijk toetje? Dan wil je deze superlekkere omgekeerde ananastaart zéker proberen! Met een subtiele kokossmaak er doorheen en lekker gekaramelliseerd door de bruine suiker in het recept. En het ziet er natuurlijk fantastisch uit met die plakken ananas bovenop! Helemaal niet moeilijk om te maken, maar je maakt wel indruk met je prachtige taart 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂