Omgekeerde ananastaart met kokos

Omgekeerde ananastaart met kokos

Ziet deze taart er niet geweldig uit? Ik ben echt heel erg blij met hoe deze taart uit de verf is gekomen. Veel mooier dan ik had verwacht! Ik wilde een soort Aziatisch getinte cake maken en ik denk dat dat mooi gelukt is met deze upside-down ananascake 🙂

Nu ik heb gezien hoe mooi dit eruit ziet, ga ik zeker vaker van deze mooie upside-down cakes maken! Want deze ananastaart is net zo makkelijk om te maken als een simpele cake, maar ziet er wel echt veel interessanter en lekkerder uit! Oftewel; je kunt indruk maken met een simpel cakerecept, wie wil dat nou niet? 😉

Het duurt wel even om deze ananascake te maken, maar eerlijk is eerlijk, de oven doet het meeste werk. Dus als je gewoon thuis bent, kun je deze taart prima maken!

Geniet ervan 🙂

Omgekeerde ananastaart met kokos
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Omgekeerde ananastaart met kokos

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 1 ronde springvorm

Ingrediënten

  • boter
  • 1 verse ananas of voorgesneden verse plakken
  • bruine basterdsuiker

Cakebeslag

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • mespunt zout
  • 4 el geraspte kokos
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de bodem en zijkanten goed in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrooi de onderkant met een dun laagje bruine basterdsuiker. Leg hier de plakken schoongemaakte verse ananas (midden verwijderd) naast elkaar op zodat je een mooi patroon hebt.

Cakebeslag

  • Maak vervolgens het cakebeslag. Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Voeg de kokosmelk en gecondenseerde samen met het vanille extract toe aan je beslag en mix nog een keer goed door.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de geraspte kokos en het zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de laag ananas in de bakvorm. Bak in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Check voordat je de cake uit de oven haalt of deze gaar is: steek een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt (dus zonder beslag er aan), dan is de cake gaar!
  • Laat de cake zo'n 30 minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake vervolgens ondersteboven uit de bakvorm. Doe dit door een bord op de bovenkant van de cake te leggen en je bakvorm om te draaien. Haal het bakpapier van de ananas-laag af en laat verder afkoelen op een rooster. Leg een schone theedoek over de cake heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.