Indiase fish pie met zalm en gamba’s

Indiase fish pie met zalm en gamba’s

Er stond al jaren een recept voor Indiase viscurry met bloemkoolpuree op mijn website, maar deze kreeg helemaal geen goede reviews en dat vind ik natuurlijk heel erg vervelend. Dus ik besloot dit recept opnieuw te maken en volledig om te gooien. Ik heb de ingrediënten aangepast, maar eigenlijk ook het hele recept. In plaats van een fish pie onder een dakje van bloemkoolpuree, is het nu een echte fish pie geworden, verpakt in bladerdeeg. En dat is natuurlijk altijd goed!

Ik de vorige versie gebruikte ik zalm, kabeljauw, gerookte forel en gamba’s, dat heb ik teruggebracht naar zalm en gamba’s, smaken die denk ik wat beter bij de Indiase keuken passen. Ook heb ik de kruidenmix wat aangepast, zodat je echt die Indiase invloed proeft. Misschien komt het doordat ik tegenwoordig wat meer gevoel heb bij de Indiase keuken, maar ik heb het gevoel dat dit herziene recept de keuken meer recht doet.

Ik heb de reviews gereset, aangezien het recept ook gereset is. Ik hoop dat dit recept een stuk beter in de smaak valt dan de vorige! Mijn streven is namelijk wel om minstens 4-sterren reviews voor mijn recepten te krijgen, anders vind ik ze niet goed genoeg. Zelf zou ik namelijk ook nooit een recept kiezen om te maken met minder dan 4 sterren. Laat je me weten of deze nieuwe fish pie minstens die 4 sterren waard is?

Smakelijk!

Indiase fish pie met zalm en gamba's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Indiase fish pie met zalm en gamba’s

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries

Indiase viscurry

 • 2 el ghee
 • 2 sjalotten
 • 3 teentjes knoflook
 • stukje gember
 • 1 rode peper
 • 1 el garam masala
 • 1 el mosterdzaadjes
 • 1 el komijn
 • 1 tl gemalen koriander
 • 1 tl kurkuma
 • 2 el bloem
 • 200 ml kokosmelk
 • 200 ml gamba- of visbouillon
 • 300 gram zalmfilet
 • 200 gram rauwe gamba's
 • 300 gram diepvrieserwtjes
 • 1 ei

Instructies

 • Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar om te ontdooien. Check even met je ovenschaal hoeveel je er nodig denkt te hebben, ik gebruikte 6 – 8 velletjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Verwarm de ghee in een grote wokpan. Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak de sjalotten een paar minuutjes in de ghee.
 • Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de sjalotten. Schil de gember en rasp deze. Voeg dit ook toe aan de pan. Maak ook de rode peper schoon, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Roer alles goed door.
 • Voeg vervolgens de garam masala, mosterdzaad, koriander, komijn en de kurkuma toe. Roer goed door totdat de heerlijke geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de bloem toe en bak deze een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is.
 • Voeg dan de kokosmelk en de bouillon toe. Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Je wil nu een mooie stevige currysaus hebben die niet te vloeibaar is, maar wel 'roerbaar' is, dus ook niet te dik.
 • Snijd de zalm in grote blokjes en de gamba's doormidden. Roer dit samen met de erwtjes door de currysaus. Hak de koriander fijn en roer dit er ook doorheen.
 • Vet een ovenschaal in en bekleed deze met de bladerdeeg vellen, zorg dat je ook voldoende hebt om de fish pie af te dekken.
 • Schep hier de viscurry in en dek af met de rest van het bladerdeeg. Kluts het eitje en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak in zo'n 30 minuten gaar of totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.