Spaghetti met cherrytomaatjes en scamorza

Spaghetti met cherrytomaatjes en scamorza

Ik heb het al wel vaker zien liggen: scamorza. In Italië, bij de Hanos en nu op de markt bij de Italiaanse kraam. En deze keer kon ik het niet weerstaan en heb ik een bolletje gekocht. Scamorza is eigenlijk een soort gedroogde en gerookte mozzarella. Dus daar was ik natuurlijk wel benieuwd naar!

Dus maakte ik er deze heerlijke simpele pasta mee 🙂 En daarin ga je merken dat scamorza wel degelijk anders is dan mozzarella. Het is sowieso veel steviger en sterker van smaak. Als je het door de warme pasta(saus) roert, dan smelt de scamorza wel, maar het blijft nog wel redelijk in vorm, terwijl mozzarella direct zou smelten.

Uiteindelijk een hartstikke lekker product waar ik een heerlijk simpel recept mee heb gemaakt 🙂 Wel goed op smaak natuurlijk, want zo hoort het bij Italiaanse (pasta)recepten.

Smakelijk!

Spaghetti met cherrytomaatjes ansjovis en scamorza
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spaghetti met cherrytomaatjes en scamorza

Een heerlijke simpele spaghetti met cherrytomaatjes, ansjovis en gerookte mozzarella (scamorza), perfect voor een doordeweekse avond!
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti
  • scheutje olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 1 citroen
  • bosje verse basilicum
  • 1 bol scamorza
  • handjevol geroosterde pijnboompitjes
  • parmezaanse kaas naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Bewaar een beetje van het pastawater.
  • Hak de ansjovisfilets fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en smelt hier de ansjovisfilets in.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Bak zo'n 2 minuutjes mee.
  • Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe. Deze hoef je niet in stukjes te snijden.
  • Rasp de schil van de citroen bij de tomaatjes en voeg 1 el witte balsamico azijn toe. Laat pruttelen totdat de tomaatjes zacht worden en ze beginnen te scheuren.
  • Voeg eventueel een klein beetje van het pastawater toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
  • Rooster de pijnboompitjes en zet opzij. Snijd de scamorza in stukjes en roer dit samen met een handjevol verse basilicumblaadjes. de spaghetti en de pijnboompitjes door de saus.
  • Garneer evt. met nog wat geraspte parmezaanse kaas voor de smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.