Amuse van cherrytomaatjes en burrata mousse

Amuse van cherrytomaatjes en burrata mousse

Dit was onze amuse afgelopen kerst op 1e kerstdag. Ik wilde een soort luxe versie van een caprese maken. En ik wilde ook wat experimenteren met het maken van jelly, want dat had ik ook nog nooit gedaan! Dus werd het deze amuse van ingelegde tomaatjes, burrata mousse en basilicum jelly. En dan heb je dus deze heerlijke start van je diner!

Op het moment dat deze online gaat, is kerst alweer even geleden. Maar ook voor een etentje is deze amuse natuurlijk perfect! Ik vond het gewoon te zonde om dit recept een jaar op de plank te laten liggen, als ik er hopelijk in de tussentijd toch nog mensen blij mee kan maken.

Heb je bijvoorbeeld een kookclub? Of houd je gewoon van het geven van (fancy) etentjes? Dan moet je deze amuse gewoon eens op tafel zetten: gegarandeerd succes! En je kunt eigenlijk alle onderdelen ruim van tevoren voorbereiden. Kwestie van alles samenstellen als je gaat eten, en klaar!

Smakelijk 🙂

Amuse van ingelegde tomaat met burrata mousse en basilicum jelly
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Amuse van cherrytomaatjes en burrata mousse

Voorbereiding 2 uur
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Ingelegde tomaatjes

  • 50 ml water
  • 50 ml natuurazijn
  • 50 gram suiker
  • 16 cherrytomaatjes

Basilicum jelly

  • 2 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 100 ml water
  • flinke bos basilicum (houd de allerkleinste blaadjes achter)
  • 1 citroen
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • scheutje goede olijfolie
  • zout en peper

Burrata mousse

  • 1 bol burrata
  • 100 ml slagroom
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies

Ingelegde tomaatjes

  • Verwarm het water met de azijn en suiker totdat de suiker opgelost is. Laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de cherrytomaatjes in dunnen plakjes en leg ze in het zoetzuur. Dek af en laat zo lang mogelijk staan.

Basilicum jelly

  • Week de blaadjes gelatine in koud water (zie verpakking).
  • Verwarm ondertussen 100 ml water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door het warme water.
  • Doe dit samen met het rasp van 1 citroen, een scheutje olie, een flinke bos basilicum en de parmezaanse kaas in de keukkenmachine en maal fijn tot een mooie groene stevige vloeistof. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe een velletje plasticfolie in een plat schaaltje en giet daar het basilicum mengsel in. Dek af en laat opstijven in de koelkast.

Burrata mousse

  • Snijd de burrata in stukjes en mix dit samen met de slagroom tot een stijve mousse. Breng op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas.
  • Doe de mousse over in een spuitzak en leg in de koelkast.

Amuse maken

  • Leg 8 amuseschaaltjes- of lepels klaar. Verdeel hier eerst de tomaatjes over (zonder de vloeistof). Spuit hier en mooie toef burrata mousse op.
  • Snijd de basilicum jelly in kleine blokjes en versier de mousse hiermee. Leg nog wat hele kleine basilicumblaadjes ertussen (als je die hebt) en strooi er nog een beetje zout en peper overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.