Een heerlijke simpele spaghetti met cherrytomaatjes, ansjovis en gerookte mozzarella (scamorza), perfect voor een doordeweekse avond!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italië
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Servings 4personen
Author Eviekookt
Ingrediënten
200gramspaghetti
scheutjeolijfolie
6ansjovisfilets
2teentjesknoflook
500gramcherrytomaatjes
1elwitte balsamico azijn
1citroen
bosjeverse basilicum
1bolscamorza
handjevolgeroosterde pijnboompitjes
parmezaanse kaasnaar smaak
Instructies
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Bewaar een beetje van het pastawater.
Hak de ansjovisfilets fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en smelt hier de ansjovisfilets in.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Bak zo'n 2 minuutjes mee.
Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe. Deze hoef je niet in stukjes te snijden.
Rasp de schil van de citroen bij de tomaatjes en voeg 1 el witte balsamico azijn toe. Laat pruttelen totdat de tomaatjes zacht worden en ze beginnen te scheuren.
Voeg eventueel een klein beetje van het pastawater toe om de saus wat vloeibaarder te maken.
Rooster de pijnboompitjes en zet opzij. Snijd de scamorza in stukjes en roer dit samen met een handjevol verse basilicumblaadjes. de spaghetti en de pijnboompitjes door de saus.
Garneer evt. met nog wat geraspte parmezaanse kaas voor de smaak.