Kokosijs met gecondenseerde kokosmelk

Kokosijs met gecondenseerde kokosmelk

Eigenlijk maakte ik dit kokosijs voor de vulling van zelfgemaakte mochi, alleen was ik niet zo blij met mijn mochi deeg.. Maar wel met het kokosijs, daarom deel ik dit recept voor zelfgemaakt kokosijs toch graag met je! Ik maak ijs het liefst met een ijsmachine, maar je kunt dit kokosijs ook zonder ijsmachine maken.

Lekker als nagerecht van een Aziatische maaltijd. Ik denk dat ik het zelf het beste vind passen na een Thais of Indonesisch gerecht, maar in principe kan ijs natuurlijk altijd 😉 Dus maak dit kokosijs vooral wanneer je er zelf zin in hebt!

Als je ijs maakt zonder ijsmachine, is het belangrijk dat je het ijs vaak doorroert wanneer het in de diepvries zit. Op die manier zorg je ervoor dat je geen ijskristallen in je ijs krijgt. Heerlijk romig ijs is namelijk wat je wil!

Geniet ervan 🙂

Kokosijs van gecondenseerde kokosmelk
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kokosijs met gecondenseerde kokosmelk

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk
  • 200 ml melk
  • 50 gram santen

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Mix de dooiers met de suiker en het vanille extract tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde kokosmelk, de melk en de santen tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
  • Doe het mengsel terug in de pan en laat op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel. Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Zet het ijs ten minste 4 uur in de diepvries om te laten opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.