Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Oktober. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. Griekse Giouvetsi
De herfst komt er weer aan, wat betekent dat het stoofvlees seizoen officieel weer begint! En dat merk ik aan hoe goed mijn verschillende stoofvlees recepten momenteel bezocht worden. En hoe mijn nieuwe stoofvlees recepten ontvangen worden. Bijvoorbeeld deze heerlijke Griekse giouvetsi met feta en orzo. Die ik samen met Michelle heerlijk combineerde met een stevige rode Griekse wijn 🙂
2. Chana masala
Soms maak ik per ongeluk vegan gerechten. Dat gebeurde ook met deze chana masala. Ik wilde gewoon een lekker gerecht maken met kikkererwten en uiteindelijk werd dat een fantastisch lekker vega(n) gerechtje. Goed vol smaak met heerlijke versgebakken naan erbij (gewoon lekker kant-en-klaar). Ook maken? Bekijk dan snel het recept en duik de keuken in!
3. Turkse kippenstoof
Deze kippenstoof zal niet authentiek Turks zijn, maar ik gebruikte wel heerlijke Turkse ingrediënten en smaakmakers in het gerecht, waardoor het in ieder geval super lekker werd én zeker geïnspireerd op de Turkse keuken. Afgemaakte met de heerlijke crispy chili oil van Trouble & Spice! De dit gerecht echt helemaal afmaakt. Bekijk gauw het recept en haal de ingrediënten in huis!
4. Pasta met octopus
Ik vond voorgegaarde octopus tentakels bij de Albert Heijn (XL) en die wilde ik eens uitproberen 🙂 En dat bleek een perfect ingrediënt voor deze pasta met knoflook en octopus. Lekker snel klaar omdat de octopus al voorgegaard is én super lekker! Wat wil je nog meer? Liever met verse octopus maken? Kan ook, dan kook je de octopus eerst ongeveer een uurtje in vis- of garnalen bouillon en verwerk je het daarna in de pasta 🙂
5. Risotto tagliata di manzo
Ik ben groot fan van het maken van variaties op bekende (klassieke) recepten. Zo ook op de traditionele Italiaanse tagliata di manzo! Ik maakte er al een keer een pasta mee, en nu maakte ik ook een heerlijke risotto geïnspireerd op dit recept. Truffel risotto met ribeye steak, burrata, rucola, parmezaanse kaas en wat heerlijke balsamico dressing. Een super lekker gerechtje weer!
6. Red velvet cheesecake
Een tijdje terug maakte ik voor het eerst een gebakken cheesecake. Een mooi moment om te starten met experimenteren dus! Daarom maakte ik deze heerlijke red velvet cheesecake met oreo bodem. Want red velvet en oreo koekjes gaan hand in hand. En dat was super lekker! En ik vind dat de red velvet cheesecake er ook supermooi uitziet met die mooie diepe rode kleur 🙂
7. Crispy rijst salade
Volgens mij is de crispy rice salade best wel viral gegaan. En ben ik weer lekker laat haha :p Maar ik zag het ergens voorbij komen en het leek me wel wat. Dus maakte ik een heerlijke Koreaanse crispy rijst saldae met kimchi, gyoza en Koreaanse kip. Een heerlijke frisse smaakvolle en krokante salade. Je eet ‘m lauwwarm en hebt ‘m zo op tafel staan. Je hebt er wel een airfryer voor nodig, of een oven met hetelucht stand.
8. Pistache lava cake
Ik was bang dat lava cakejes alweer een beetje voorbij waren, maar deze super lekkere variant met witte chocolade en pistache werd super goed ontvangen door jullie! Fijn, want het is echt een top recept 🙂 Gewoon een heerlijk smeuïg lava cakeje zoals je het wil hebben, maar dan met de notige smaak van pistache gecombineerde met de zachte smaak van witte chocolade. Heerlijk!
9. Frikadel goreng
Ooit maakte ik al een keer frikadel pan, wat eigenlijk de grote (gehaktbrood) versie van deze leuke kleine gehaktkoekjes is. Deze frikadel goreng zijn perfect als onderdeel van een rijsttafel of als lekker borrelhapje (je kunt ze ook goed invriezen). Met een simpel dipsausje die je er bij maakt, zijn deze gehaktkoekjes eigenlijk op elk moment wel lekker!
10. Caprese focaccia
Dit overnight focaccia recept (no knead) is echt superleuk en makkelijk om te maken en écht heel erg lekker! Je maakt het deeg ruim te voren, zonder te kneden, en laat het vervolgens 2 dagen in de koelkast ‘rijpen’. Lekker voor de smaak! Laat ‘m vervolgens weer een paar uur rijzen op kamertemperatuur en top ‘m af met een heerlijke caprese topping. Klinkt goed toch? Lekker voor bij je Italiaanse maaltijd of voor bij de borrel
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂