Pompoenrisotto met feta en champignons

Pompoenrisotto met feta en champignons

Ik had nog een restje pompoen liggen, want één hele pompoen vind ik altijd zoveel voor 2 personen. Dus daar maakte ik een heerlijke pompoenrisotto met flespompoen, kastanjechampignons en feta van. Een heerlijk vegetarisch gerechtje supervol smaak! Risotto is altijd goed toch? 🙂

Ik heb wat andere receptjes bekeken voor pompoenrisotto en ik zie dat in veel recepten de pompoen eerst in de oven wordt geroosterd. Ik wilde dat in dit recept eigenlijk niet doen, omdat het dat weer net wat ingewikkelder maakt en het daardoor ook nog langer duurt. Daarom snijd ik de pompoen in dit recept lekker klein, zodat de pompoen in de 30 minuten tegelijkertijd met de risotto gaart. Ook de champignons laat ik lekker meegaren met de risotto. Zo trekken de heerlijke smaken in alle ingrediënten waardoor je pompoenrisotto nóg lekkerder wordt!

De meest klassieke combinatie is vaak pompoen met geitenkaas. Maar aangezien manlief niet van geitenkaas houdt, ben ik voor feta gegaan. Wat ook heerlijk combineert, misschien nog wel beter dan geitenkaas. Ik haal mijn feta wel altijd bij de Turkse supermarkt, ik heb namelijk het idee dat die nog smaakvoller is. En ga sowieso altijd voor echte feta in plaats van ‘witte kaas’. Echte feta moet aan bepaalde regels voldoen, waardoor de goede smaak gegarandeerd kan worden. Geniet van deze pompoenrisotto!

Smakelijk! 😉

Pompoen risotto met feta en kastanjechampignons

Pompoenrisotto met feta en champignons

Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • blokje boter
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 flespompoen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 300 gram risottorijst
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • flink scheut witte wijn
  • 1 tot 1,5 liter groentenbouillon
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 50 ml kookroom
  • 150 gram feta

Instructies

  • Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit een blokje boter in een hoge pan en fruit de sjalot en de knoflook licht aan. Schil de pompoen, verwijder de pitten en de dradige binnenkant en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Bak deze even mee met de sjalot.
  • Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze ook mee. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en breng op smaak met de oregano en eventueel wat peper en zout. Blus af met de witte wijn en wacht totdat de wijn volledig is opgenomen. Voeg vervolgens lepel voor lepel de bouillon toe en telkens pas de nieuwe lepel als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. De risotto is dan binnen ongeveer 30 minuten gaar. Je hebt misschien niet alle bouillon nodig.
  • Voeg vervolgens de geraspte parmezaanse kaas en de kookroom toe en roer dit goed door de risotto. Voeg nu eventueel ook een blokje boter toe voor extra smeuÏgheid! Snijd de feta in kleine stukjes en roer een deel door de risotto heen. Verkruimel de rest over de risotto als je deze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *