Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Augustus. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je gemaakt! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. Indische sticky spareribs
Sinds ik een samenwerking met Meat Discounter heb, heb ik al een paar keer spareribs gemaakt, maar dit is vooralsnog wel mijn favoriet! Indische sticky spareribs met cola. Een beetje zoet, een beetje zout, een beetje spicy.. Eigenlijk precies zoals spareribs moeten zijn. En natuurlijk zo heerlijk gaar en mals dat ze zo van het botje afglijden. Ik maak ze het liefst in de oven en rooster ze nog even af op de barbecue: best of both worlds!
2. Turkse shakshuka
Dit Turkse geïnspireerd recept is best een fusion recept. Het is namelijk een kruising van Turkse çilbir eieren en Arabische shakshuka (uit Tunesië) en daar voegde ik dan ook nog Turkse sucuk aan toe én ik belegde het ook nog rijkelijk met Turkse crispy chili oil van Trouble & Spice. Super lekker! Maar ik kan het niet echt Turks of authentiek noemen. Maar dat maakt mij eigenlijk ook niet zoveel uit, zolang het maar lekker is 🙂
3. Tagliata di manzo
Ik heb al verschillende soorten of variaties op tagliata di manzo online staan, maar nu ook de échte! Een heerlijke simpele t-bone steak met rucola, lekker veel parmezaanse kaas flakes en wat crema di balsamico. En het vlees moet natuurlijk goed gegrild zijn zodat het nog mooi rosé (medium rare) is van binnen. En dat was met deze tagliata di manzo gelukkig heel erg goed gelukt!
4. Pistache lavacake
Ik was een beetje bang dat mensen niet meer echt zaten te wachten op een lavacake, die hype is natuurlijk echt al jaren voorbij. Maar gelukkig werd het recept voor deze pistache lavacake toch heel erg goed ontvangen! Een heerlijk smeuïg cakeje van witte chocolade en pistachepasta met een topping van crunchy pistachenootjes. Dit is eigenlijk alles wat je moet willen in het leven :p
5. Frikadel goreng
Veel Indonesische gerechten vielen afgelopen maand goed in de smaak! Deze frikadel goreng vielen ook goed in de smaak. Ik maakte ze al een hele tijd geleden voor een Indische rijsttafel, maar heb de recepten wat verspreid gedeeld. Anders had ik waarschijnlijk een volledige Indische week gehad :p Als je ooit frikadel pan hebt gehad, dit zijn eigenlijk mini frikadel pan burgertjes. Frikadel goreng dus. Heel erg lekker vooral!
6. Mac and Cheese met chistorra
Ik neem het je niet kwalijk als je niet weet wat chistorra is. Maar ik ga het je wel uitleggen, want het is super lekker! Chistorra is eigenlijk de lokale chorizo variant uit de Bilbao regio. Een wat dunnere worst met een gecombineerde vulling van verse chorizo worst en gedroogde chorizo worst. Misschien wel the best of both worlds? Ik vind het in ieder geval super lekker! Hier kun je het echter moeilijk krijgen, dus vervang het vooral door verse chorizo worstjes 🙂
7. Luxe pita kaas
Ik noem het even voor het gemak een luxe pita kaas. Net wat anders omdat ik Griekse pita maakte en ze vulde met burrata, cheddar en crispy chili oil. Maargoed, misschien is het daardoor ook wel een luxe pita kaas, of niet? Het deeg voor de pita maak je zelf. Niet moeilijk, maar wel méga lekker. Zeker als je die pita hier uit de supermarkt gewend bent. Als je deze ooit hebt gemaakt, wordt dit gegarandeerd je nieuwe favo pita kaas!
8. Truffel pecorino kroketjes
En nog zo’n lekker snack waarvan je er lekker veel in je diepvries wil hebben! Deze pecorino kroketjes met truffel zijn echt een match made in heaven. Truffel, aardappel en kaas gaan namelijk zó goed samen dat je dit echt wil proeven. Als je wil, kun je de kroketjes nog in truffelmayo dippen voor de extra truffel experience! Als ik kroketjes of bitterballen maak, maak ik er altijd lekker veel. Heel fijn namelijk om zoiets lekkers in je diepvries te hebben voor als je (onverwachts) gasten hebt.
9. Pistache pasta carbonara
Ik kreeg een idee voor pasta carbonara met pistache van twee vriendinnen doorgestuurd, dus toen moest ik het wel maken :p Ik nodigde ze allebei uit en doopte de avond om tot pistache én carbonara night en maakte o.a. deze pistache pasta carbonara. Maar ook de pistache lavacake (zie nr. 4) en gnocchi gevuld met carbonarasaus! En dan dronken we er ook nog lekkere wijntjes bij. Was echt een top-avond!
10. Rode curry udon noodles
Ik ben gek op crispy chili oil en probeer er het liefst zoveel mogelijk! Deze Thaise crispy chili oil van Trouble & Spice smaakte heerlijk bij mijn recept voor Thaise rode curry udon noodles. Heerlijke dikke noedels in een rijke saus van rode curry, met een heerlijke crunchy spicy topping van de crispy chili oil. Ik vond het weer een fantastisch lekkere combi. Maar probeer het vooral zelf eens!
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂