Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van April. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?
1. Beef Chilindron
Ik maak heel vaak stoofvlees, maar wel heel vaak een ander soort stoofvlees. Deze keer maakte ik Spaans stoofvlees met geroosterde paprika: Beef Chilindron. En dat was natuurlijk weer heerlijk! Ik vind namelijk dat je prima het hele jaar door stoofvlees kunt eten, zeker als je er zo heerlijk mee kunt variëren. In de zomer is een Italiaanse of Spaanse stoofpot namelijk ook heerlijk! En een curry kan natuurlijk het hele jaar door 🙂
2. Fristi napoleon ijs
Met dit ijsrecept opende ik het ijsseizoen op EvieKookt :p Het eerste ijsrecept van het jaar! En wat voor een. Ja het is een erg zoet ijsje, kan ook niet anders met fristi en snoepjes. Maar het is ook echt heel erg lekker ijs. Bij mij al één van mijn favorieten tot nu toe. Doordat ik de napoleon snoepjes heb fijngemalen, krijg je ook nog eens een heerlijke crunch in je ijs. Ik vind het echt heel erg goed gelukt!
3. Beef stroganoff
Iets wat al heel erg lang op mijn lijstje stond, maar wat ik nog nooit had gemaakt: beef stroganoff. Wat dus eigenlijk helemaal niet moeilijk is om te maken en echt mega lekker is! Een heerlijke romige, maar ook hartige saus, met malse stukjes steak erin. Ik serveerde het met pasta, maar je kunt het ook serveren met rijst bijvoorbeeld. Ik vind pasta gewoon heel erg lekker, dus vond dat de beste keuze 🙂
4. Pasta alfredo met cajun gamba’s
Hoezo had ik nog nooit pasta afredo op? Ik denk dat ik het wel weet, ik bestel namelijk nooit pasta met kip in een restaurant, ben er eigenlijk niet zo’n groot fan van. En pasta alfredo wordt vaak met kip geserveerd. Daarom maakte ik het met gamba’s die ik lekker goed gekruid heb met mijn zelfgemaakte cajun kruiden. Zo krijg je een heerlijke romige pasta, met een punch!
5. Hazelnoot koekjes
Ik maakte deze koekjes eigenlijk gewoon om te oefenen met mijn spuittechnieken. Ik heb namelijk wat nieuwe spuitmondjes gekocht omdat ik mijn baksels mooier wil kunnen versieren. En deze chocolate chip cookies met zijn fantastisch mooi geworden met zachte opgespoten hazelnoot botercrème. En ik had ook nog wat gezellige sprinkles voor erbij, mooi toch!
6. Crème brûlée cupcakes
Ook crème brûlée cupcakes stonden al heel erg lang op mijn lijstje om te maken. Alleen vond ik dat een beetje spannend. Ik kan namelijk wel crème brûlée maken als het nog gebakken moet worden in de oven, maar dat is met zo’n vulling natuurlijk wel anders. Gelukkig zijn ze wel heel erg lekker geworden! Met een mooi dun brûlée suikerlaagje bovenop om het helemaal af te maken 🙂
7. Tom kha kai met ribeye steak
Dit is geen authentieke of klassieke tom kha kai, ik topte de tom kha kai soep namelijk af met een mooi rosé gebakken ribeye steak en normaal serveer je een tom kha kai soep met kip. Ik had nog ribeye steak in de diepvries liggen, dus vond dit een mooi gerechtje om het in te gebruiken. Ook vulde ik de soep ruim met verschillende soorten paddenstoelen en lekker veel koriander. Voor alle koriander lovers :p Anders lekker weglaten.
8. Chocoladekoekjes met vlaaikersen
Nog meer koekjes! Ik weet niet of ik deze maand gewoon veel koekjes heb gemaakt, of dat jullie gewoon veel zin hadden in koekjes en deze daarom het meest geliked hebben. Hoe dan ook, ook deze koekjes waren heerlijk! Ik maakte een soort monchou koeken maar dan anders. Chocoladekoekjes met vlaaikersen door het deeg en een heerlijke zachte en romige vulling van monchou en vanille. Echt lekker!
9. Paella met eend
Voor een wijn-spijs avond met Michelle (van Mies’ Winejournal) wilde ze graag een paella pairen. Nou heb ik al best veel verschillende soorten paella online staan, dus ik maakte een nieuwe variant. Met eend, kip én chorizo. Een echte vleespaella dus. Maar wel heel erg lekker weer! Met een superlekkere stevige rode wijn erbij. Een goede wijn kan een gerecht namelijk hélemaal afmaken 🙂
10. Pasta met octopus
Ik had nog een paar blikjes octopus, meegenomen uit Lissabon, maar daar moest ik natuurlijk nog wel wat mee maken. Perfect om een snelle pasta mee te maken! Gelukkig verkopen ze hier in Nederland tegenwoordig ook gewoon voorgegaarde octopus tentakels bij de (grotere) Albert Heijn. Dat kun je ook prima gebruiken voor dit recept. En anders een mooi excuus om eens lekker naar Lissabon te gaan! 😉
Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂