10 Beste recepten van April

10 Beste recepten van April

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van April. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Traybake van kabeljauw

Traybake met groenten, mozzarella en pesto

Deze traybake was bij far het best bekeken recept van afgelopen maand. En ook niet zo gek, want deze traybake is niet alleen makkelijk om te maken en snel klaar, maar ook hartstikke lekker! En ook niet vervelend, er zitten lekker veel groenten in 🙂 Sinds dit recept snap ik ineens de hype rondom traybakes, hoe heb ik dat ooit gemist? :p Probeer dit recept vooral zelf eens uit en oordeel zelf! Ik vind het in ieder geval een heerlijke traybake!

2. Saté stoofvlees

Stoofvlees doet het altijd goed, en geen wonder, wat stoofvlees is eigenlijk altijd wel lekker! En ik vind stoofvlees een fantastisch gerecht omdat je er heel veel kanten mee op kunt. Deze keer maakte ik saté stoofvlees, een combi van zelfgemaakte satésaus en stoofvlees. En deze combi is echt superlekker! Dit recept werd al heel erg goed ontvangen, maar mocht je het gemist hebben, probeer dan zelf dit saté stoofvlees zekers eens uit!

3. Kip kerrie noodles

Deze kip kerrie noodles zijn een soort van kruising tussen Surinaamse bami en kip kerrie. Heerlijke kruidige noodles met kip, kouseband en wat extra crispy chili oil, want daar wordt alles lekkerder van :p Deze noodles maak ik ook met spaghetti, net als Surinaamse bami, omdat dat echt heel erg lekker is. Ik vind spaghetti in een noodle gerecht namelijk echt een heerlijke bite hebben en de dikte is ook perfect! Zeker het proberen waard 🙂

4. Kalfsstoof met polenta

Deze kalfsstoof met polenta, rozijnen en pijnboompitjes is echt mijn favoriete recept van afgelopen maand. Michelle had een heerlijke wijn en ik had een idee, en dat bleek weer een fantastische combi te zijn! Deze kalfsstoof is heerlijk rijk en vol van smaak door de wijn in de stoof, maar ook lekker zoet en fris door de topping van zoete rozijnen, peterselie en pijnboompitjes. Echt een fantastisch lekkere combinatie!

5. Noodle soep met gyoza

Eigenlijk wilde ik ramen maken, maar voor een ramen recept, vond ik deze soep net niet passend, mijn beeld bij ramen is namelijk toch meer een romige soep. Maar omdat de soep wel heel erg lekker was, heb ik ‘m maar bestempeld tot noodlesoep. Met een heerlijke topping van kipgehakt en kipgyoza. Met wat extra crispy chili oil voor de smaak natuurlijk en een zacht gekookt eitje, want dat is eigenlijk altijd wel lekker :p

6. New York Cheesecake

Ik wilde al langer een keer een New York Cheesecake bakken, of in ieder geval een gebakken cheesecake maken. Ik vond dat namelijk altijd best spannend en heb het telkens uitgesteld. Nu vraag ik me af waarom ik het niet eerder gemaakt heb :p Want moeilijk is het niet, maar wel hartstikke lekker! Ik heb ook al meteen heel veel ideeën voor nieuwe varianten op deze basis New York Cheesecake, en daar ga ik niet zo lang mee wachten als met het maken van dit recept! 😉

7. Rustiek vloerbrood

Ik bak wel vaker focaccia en babka, maar écht brood vond ik altijd nog spannend. Dit rustieke brood had ook wel een paar pogingen nodig totdat ik er echt blij mee was. Maar nu ben ik echt heel erg blij met hoe dit brood is geworden! En moeilijk is het gelukkig ook niet, je hebt vooral wat tijd en geduld nodig. Je laat het deeg namelijk een nachtje rijpen in de koelkast voor extra smaak. Dus plannen is wel even handig.

8. Tomahawk met pepersaus

Ik heb voor de komende maanden echt een fantastische samenwerking met MeatDiscounter waarbij ik wat lekkere recepten met hun vlees op de planning heb staan. Dit was één van mijn eerste creaties met een heerlijke tomahawk steak. Ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook hartstikke lekker. Ik hield het lekker simpel, met een smaakvolle pepersaus erbij. Ook heerlijk op de barbecue!

9. Hoisin eend gyoza

Een tijdje terug maakte ik een aantal verschillende soorten gyoza, onder het mom van als je toch al bezig bent, kun je net zo goed 4 soorten maken :p Één van die soorten waren deze heerlijke gyoza die ik vulde met geroosterde eend, lente ui en hoisin saus. Een soort gyoza variant op de traditionele peking eend. Lekker makkelijk, want ik gebruikte kant-en-klare gyozavellen, maar daardoor zeker niet minder lekker dan wanneer je ook het deeg vers maakt.

10. Dubbeldekker cookies

Ik maak wel vaker American chocolate chip cookies, maar dan heel grote koeken. Nu besloot ik de koekjes wat kleiner te maken en er deze dubbele koeken van te maken. Een andere manier van vullen dan hoe ik het normaal doe, maar ook hartstikke lekker en ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Houd er wel rekening mee dat dit flinke vullers zijn. Ik deel dit soort koekjes het liefst, of geef ze helemaal weg. Maar ga vooral voor een hele als je het aandurft!

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.