Ik vind dat ik echt iets heel geniaals heb gemaakt! Stoofvlees met truffel(smaak), dat wil je toch? Het stoofvlees is eigenlijk niet zo moeilijk, gewoon sukadelappen met bier stoven. En om de truffelsmaak er aan te krijgen, voeg ik lekker veel truffeltapenade, truffelmayonaise en truffelolie toe. Alles om die heerlijke truffelsmaak er in te krijgen!
En jeetje, dit is echt fantastisch lekker! Met een goede umami smaak er in van de truffel natuurlijk, maar ook van de champignons, het bier en de bouillon. Een goede umami truffel stoofpot dus!
Lekker met een frietje erbij, of serveer het een keer met truffeltagliatelle erbij. Die kun je onder andere bij de Xenos en de Sligro vinden. En waarschijnlijk nog wel ergens anders 🙂
Geniet ervan!
Truffel stoofvlees met champignons
Ingrediënten
Truffelstoofvlees
- 1 kilo sukadelappen of ander runderstoofvlees
- 2 el truffelmayonaise
- zout en peper
- scheutje truffelolie
- 300 gram sjalotten
- flesje bruin bier bijv. dubbel
- 1 runderbouillonblokje
- 1 el gedroogde oregano
- 130 gram truffeltapenade
Gebakken champignons
- 250 gram kastanjechampignons
- scheutje truffelolie
- zout en peper
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes en kruid rondom met zout en peper. Meng met 2 el truffelmayonaise.
- Verhit de truffelolie in een diepe braadpan. Bak hier het vlees rondom in bruin. Eventueel in porties.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon en halveer de grote. Bak ze mee met het vlees.
- Voeg dan het flesje bier, het bouillonblokje de oregano en truffeltapenade toe. Roer alles goed door en laat 2 tot 3 uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan.
- Haal een half uur voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan, zodat het stoofvlees wat kan inkoken.
- Snijd de paddenstoelen in partjes. Verhit een scheutje truffelolie in een pannetje en bak hier de paddenstoelen in gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de champignons door het stoofvlees en serveer met frietjes of truffeltagliatelle.