Truffel stoofvlees met champignons

Truffel stoofvlees met champignons

Ik vind dat ik echt iets heel geniaals heb gemaakt! Stoofvlees met truffel(smaak), dat wil je toch? Het stoofvlees is eigenlijk niet zo moeilijk, gewoon sukadelappen met bier stoven. En om de truffelsmaak er aan te krijgen, voeg ik lekker veel truffeltapenade, truffelmayonaise en truffelolie toe. Alles om die heerlijke truffelsmaak er in te krijgen!

En jeetje, dit is echt fantastisch lekker! Met een goede umami smaak er in van de truffel natuurlijk, maar ook van de champignons, het bier en de bouillon. Een goede umami truffel stoofpot dus!

Lekker met een frietje erbij, of serveer het een keer met truffeltagliatelle erbij. Die kun je onder andere bij de Xenos en de Sligro vinden. En waarschijnlijk nog wel ergens anders 🙂

Geniet ervan!

Truffel stoofvlees met champignons
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Truffel stoofvlees met champignons

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Truffelstoofvlees

  • 1 kilo sukadelappen of ander runderstoofvlees
  • 2 el truffelmayonaise
  • zout en peper
  • scheutje truffelolie
  • 300 gram sjalotten
  • flesje bruin bier bijv. dubbel
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el gedroogde oregano
  • 130 gram truffeltapenade

Gebakken champignons

  • 250 gram kastanjechampignons
  • scheutje truffelolie
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd het vlees in stukjes en kruid rondom met zout en peper. Meng met 2 el truffelmayonaise.
  • Verhit de truffelolie in een diepe braadpan. Bak hier het vlees rondom in bruin. Eventueel in porties.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon en halveer de grote. Bak ze mee met het vlees.
  • Voeg dan het flesje bier, het bouillonblokje de oregano en truffeltapenade toe. Roer alles goed door en laat 2 tot 3 uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan.
  • Haal een half uur voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan, zodat het stoofvlees wat kan inkoken.
  • Snijd de paddenstoelen in partjes. Verhit een scheutje truffelolie in een pannetje en bak hier de paddenstoelen in gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de champignons door het stoofvlees en serveer met frietjes of truffeltagliatelle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.