Pasta met worstjes en pistache in truffel roomsaus

Pasta met worstjes en paddenstoelen

Een lekkere simpele pasta met worstjes die ik nog in de vriezer had liggen. Ooit kocht ik bij de Sligro (denk ik) fazant venkelworstjes. En daar had ik er nog een paar van liggen. Dus ik besloot die te gebruiken in deze pasta. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon andere (venkel)worstjes voor gebruiken, omdat deze vrij specifiek zijn 🙂

Ook had ik nog een potje truffelpesto staan van Grand’Italia en dat vond ik wel lekker passen bij dit gerecht. Dus ik bracht de saus hier goed mee op smaak en dat combineerde inderdaad heerlijk. Ik maakte het nog af met wat pistachenootjes, want dat is dan weer heerlijk bij de worstjes. Et voila! Een heerlijke maaltijd 🙂

En helemaal niet moeilijk om te maken. Alles even kort bakken en alles door elkaar. En hoppa je hebt een fantastische maaltijd op tafel staan! Perfect dus voor een doordeweekse avond en om eventueel restjes worstjes uit je vriezer op te maken.

Smakelijk 🙂

Pasta met worstjes en pistache in truffel roomsaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pasta met worstjes en paddenstoelen

7 oktober 2025
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram lange pasta
  • 2 uien
  • scheutje olijfolie
  • 300 gram venkelworstjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • peper en zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl persillade of gedroogde peterselie
  • 250 ml kookroom
  • 1 potje truffel ricotta pesto
  • geraspte parmezaanse kaas
  • handjevol pistachenootjes

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie en bak hier de uien in totdat ze mooi zacht en gaar zijn.
  • Snijd de venkelworstjes in plakjes en bak ze mee met de uien totdat ze mooi gaar en knapperig zijn.
  • Scheur of snijd de grote paddenstoelen in stukken en bak ze mee met de worstjes totdat ze net gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Voeg de kookroom, persillade en truffelpesto toe. Roer goed door en breng op smaak met geraspte parmezaanse kaas.
  • Roer er de pasta doorheen en garneer met de pistachenootjes.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.