Traybake met kabeljauw en pesto

Traybake met kabeljauw en pesto

Ik heb de traybake periode een beetje overgeslagen, eigenlijk heel erg zonde want je kunt er ontzettend veel meer. Dus ben ik ‘m een beetje in gaan halen 🙂 Te beginnen met deze heerlijke kabeljauw traybake met groenten en pesto! Lekker makkelijk, Italiaanse stijl en een keer lekker met een visje, want dat eet ik eigenlijk ook niet zo heel vaak.

En het fijne van een traybake, is dat je alles gewoon in een schaal gooit en het vervolgens in de oven zet. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat traybakes zo populair zijn :p Dit is echt zo makkelijk om te maken, waardoor het perfect is voor een doordeweekse dag. Je kunt zelfs de groenten al voorsnijden en ze rond etenstijd in de ovenschaal doen. Daarna doet de oven het meeste werk 🙂

Ik serveerde deze traybake gewoon zo, is voor mij voldoende als avondeten. Maar als je bang bent dat het niet genoeg is, kun je natuurlijk nog wat extra groenten toevoegen of er wat gekookte (al dente) pasta bij serveren of wat versgebakken brood (met extra pesto).

Smakelijk!

Traybake met groenten, mozzarella en pesto
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Traybake met kabeljauw en pesto

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 750 gram romatomaten
  • 6 rode uien
  • 1 bakje koelverse groene pesto
  • peper en zout
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 bollen mozzarella (geen buffel)

Later toevoegen

  • 4 kabeljauw haasjes
  • 100 gram groene olijven
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram pijnboompitjes (geroosterd)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zet een grote ovenschaal of bakplaat (bekleed met bakpapier) klaar.
  • Maak de courgettes schoon en snijd in even grote blokjes (niet te klein). Snijd de tomaten in partjes. Doe beiden in de ovenschaal.
  • Maak de uien schoon en snijd in parten. Roer dit samen met de groene pesto (houd een klein beetje achter) door de rest van de groenten. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de groenten. Rooster de groenten zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Later toevoegen

  • Kruid de kabeljauwhaasjes aan beide kanten ruim met peper en zout. Verdeel deze over de groenten in de ovenschaal en zet nog zo'n 15 minuten in de oven.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Verdeel deze na de volledige oventijd, samen met de olijven, zongedroogde tomaatjes en achtergehouden pesto over de traybake.
  • Serveer eventueel met pasta en/of versgebakken brood. Maar zo is het ook al een prima maaltijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.