Kabeljauw met miso beurre blanc

Kabeljauw met miso beurre blanc

In eerste instantie zat dit gerechtidee met prosecco beurre blanc in mijn hoofd.. Maar door de rest van het menu, vond ik dat miso beter paste, en dat was ook zo! 🙂 Overigens ook de eerste keer dat ik beurre blanc maakte.. Dat vond ik nog wel een beetje spannend, maar het ging gelukkig hartstikke goed!

De beurre blanc is aan de zoute kant door de miso, maar dit combineert (naar mijn mening) juist heel goed met de boterige couscous, zachte kabeljauw en frisse couscous salade. Ik vond het in ieder geval heerlijk en mijn gasten ook!

Ik serveerde er een op hout gerijpte boterige chardonnay bij. Een stevige witte wijn heeft het gerecht in ieder geval wel nodig, dus daar zou ik voor gaan 😉 De witte wijn die je erbij drinkt, kun je dus ook gebruiken in de beurre blanc.

Smakelijk!

Gebakken kabeljauw met miso beurre blanc, parelcouscous en courgette salade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Kabeljauw met miso beurre blanc

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram parelcouscous
  • klont roomboter

Miso beurre blanc

  • 300 ml witte wijn
  • 1 el miso
  • 100 ml kookroom
  • 125 gram koude roomboter in kleine blokjes

Courgette salade

Kabeljauw

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • zout en peper
  • klont roomboter

Instructies

  • Kook de parelscouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
  • Giet af en roer er een klontje boter doorheen.

Miso beurre blanc

  • Doe ondertussen de wijn samen met de miso in een steelpannetje en kook in tot ongeveer de helft.
  • Voeg dan de room toe en laat weer inkoken tot de helft. Houd warm op laag vuur.

Courgette salade

  • Snijd de uiteinden van de courgette en gooi deze weg.
  • Schaaf de courgette met een dunschiller in linten.
  • Meng dit met de zonnebloemolie en sojasaus. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Kabeljauw

  • Dep de kabeljauwhaasjes droog en kruid aan beide kanten met peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hier de kabeljauw mooi gaar in. Ongeveer 3 minuutjes op de ene kant en 2 op de andere (afhankelijk van de dikte).
  • Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Miso beurre blanc

  • Maak de miso beurre blanc af door de klontjes boter hier één voor één met de garde doorheen te kloppen totdat je een mooie gebonden saus hebt.

Serveren

  • Verdeel de parelcouscous over 4 borden. Leg hier de courgettesalade naast. Leg de kabeljauw erbovenop en giet hier wat saus bij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.