Cookie muffins met brownie vulling

Cookie muffins met brownie vulling

The best of 3 worlds: Een bodem van koekjesdeeg, met een vulling van brownie en een topping van muffin! Klinkt toch geweldig? Geloof mij als ik zeg dat het dat ook was! Ik wilde eerst gewoon brookies maken in een muffinvorm, maar dat vond ik uiteindelijk toch een beetje te flauw ofzo, dus besloot ik er een combi van 3 lekkere dingen van te maken! Dus een cookie, brownie muffin! Alles in 1.

Het is wel even wat werk, want je maakt 3 verschillende soorten beslag, maar daardoor maak je ook lekker veel cookie brownie muffins :p En het fijne: je kunt ze prima invriezen. Verpak ze allemaal apart en vries ze zo in. Zo heb je altijd een lekkere verse brookie muffin bij de hand 🙂 Bak ze nog even kort af als ze ontdooid zijn zodat ze weer lekker warm zijn, ook lekker met een schep vanille ijs!

De brownie vulling is nog vrij zacht, deze stijft wat op in de koelkast, maar blijft vrij zacht. Dat past wat mij betreft fantastisch lekker bij het wat stevigere van de koekbodem en de muffintop. Gewoon een lekker gebakje en weer een keer wat anders 🙂

Smakelijk!

Brookie muffins: Cookie muffins met een brownie vulling
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Cookie muffins met brownie vulling

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 12 Brookie muffins
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

Cookiedeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram melkchocolade

Browniebeslag

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 grote eieren op kamertemperatuur
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 stick oplosespresso
  • 100 gram tarwebloem
  • 40 gram cacao

Muffinbeslag

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout

Instructies

Cookiedeeg

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er dan het vanille extract doorheen.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder, de maizena en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
  • Hak de chocolade grof en roer deze er met de houten lepel doorheen. Zet het deeg afgedekt in de koelkast terwijl je het brownie- en muffinbeslag maakt.

Browniebeslag

  • Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
  • Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in volume is verdubbeld.
  • Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.

Muffinbeslag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie in een grote mengkom.
  • Roer hier met een garde de witte basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde.
  • Wissel nu de garde om voor een spatel. Spatel voorzichtig de bloem, maizena, het zout en bakpoeder door het beslag heen. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.

Brookie muffins maken

  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en schep in elk muffinpapiertje een bol van het koekjesdeeg met een grote ijsschep.
  • Maak hier met je vingers een kommetje van zodat er een schep browniebeslag in past. Doe het browniebeslag er in en eindig met een schep muffin beslag. Bestrooi het beslag nog met een beetje kristalsuiker en bak de brookie muffins in 30 minuten mooi goudbruin.
  • Laat een half uurtje afkoelen in de vorm en haal ze er daarna voorzichtig uit. Laaf afgedekt volledig afkoelen in de koelkast.
  • Je hebt nu best veel brookie muffins en ze zijn vrij heftig, maar je kunt ze ook prima invriezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.