Als je vaker op mijn site komt, dan weet je dat ik gek ben op pandan! Ik verwerk het dan ook graag in verschillende soorten baksels 🙂 Want het ziet er niet alleen heel leuk uit, het smaakt ook fantastisch! Dus maakte ik pandan rolls met een vulling van witte penotti en macademia nootjes, met nog wat witte chocolade er overheen. En dat was lekker!
Voor wie nog niet weet wat witte penotti is (wist ik ook niet), da’s dus sowieso heel erg lekker! Maar het is dus een pasta van blanke amandelen. Dus ook lekker zoetig en notig, maar echt wel anders dan de bruine penotti (hazelnootpasta). Dus leuk om hier ook eens een keer iets lekkers mee te maken!
Je raspt er op het einde nog wat witte chocolade overheen (ik weet dat het eruit ziet als kaas, maar dat is het dus niet) en ook dat smaakt er top bij! Al met al een heerlijk receptje weer dus 🙂 Met pandan!
Geniet ervan!
Pandan rolls met witte penotti
Ingrediënten
Deeg
- 250 ml lauwwarme melk
- 1 el suiker
- 7 gram gedroogde gist
- 450 gram patentbloem
- 20 gram witte basterdsuiker
- 2 eidooiers
- 1 – 2 el pandanpasta
- 60 gram zachte boter
- 1 tl zout
Vulling
- 1 pot witte penotti
- handjevol macademia nootjes
Topping
- gesmolten boter
- geschaafde witte chocolade
Instructies
Deeg maken
- Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet). Roer hier de suiker en de gist met een vork doorheen.
- Laat 10 minuten staan totdat je gist schuimt. Schuimt het niet? Dan is wellicht je gist niet meer goed of je melk was te heet. Begin in dat geval opnieuw.
- Kneed er vervolgens met een (stand) mixer met deeghaken de bloem, suiker, eidooiers en pandanpasta doorheen.
- Voeg na 10 minuten kneden het zout toe en de boter (blokje voor blokje – voeg pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg). Kneed daarna nog 5 minuten door.
- Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.
Pandanbroodjes vullen
- Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie rechthoekige lap deeg van ongeveer een halve cm dik.
- Bestrijk de bovenkant rijkelijk met de witte Penotti. Hak de macademia nootjes grof en strooi deze over de vulling heen.
- Nu ga je de deeglap zo strak mogelijk oprollen, aan de langste kant. Knijp vervolgens de zijkanten een beetje dicht.
- Vet een ovenschaal (of ovenschalen) in met olie of boter.
- Snijd van de rol plakjes af van zo'n 4 cm en leg deze met de snijkant naar boven. Doe dit tot al het deeg op is en je rolletjes allemaal in een ovenschaal liggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussenzit zodat ze nog kunnen rijzen!
- Dek af met plasticfolie en laat ze nog 1 tot 1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 25 minuten mooi gaar.
- Bestrijk de broodjes met gesmolten boter (direct uit de oven) en rasp hier de witte chocolade overheen.
- Dek de broodjes af met een schone theedoek en laat ze volledig afkoelen.