Kinderchocolade cookie met duo penotti vulling

Kinderchocolade cookies met duo penotti vulling

Ik heb weer een lekker American cookie recept voor je! Als je mijn website al een beetje kent, dan weet je dat ik al veel varianten online heb staan. De een nog lekkerder dan de andere 🙂 Voor dit recept kwam de inspiratie uit een koekje dat ik voorbij zag komen bij Chocolate cookieballs. Dus ging ik aan de slag met mijn eigen Kinderchocolade koekje! 😀

Deze keer dus een koekje gevuld met duo penotti, stukjes melkchocolade en kinderchocolade door het deeg. Getopt met een laagje kinderchocolade én een extra stukje kinderchocolade bovenop! Oftewel heel veel chocolade en erg zoet :p

Je moet er van houden hoor (ik houd er erg van!), maar mijn moeder vond ze bijvoorbeeld te zoet. Ben je niet de grootste zoetekauw? Dan zou ik ze overslaan :p Maar ben je net als ik gék op zoet én koekjes? Dan is dit gewoon een dikke aanrader!

Geniet er van!

Kinderchocolade cookie met duo penotti vulling
Pin recept Delen op Facebook
4.34 van 3 stemmen

Kinderchocolade cookie met duo penotti vulling

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 150 gram melkchocolade
  • 150 gram kinderchocolade

Vulling & Topping

  • Duo penotti
  • 200 gram kinderchocolade
  • 12 extra mini kinderchocolade reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de roomboter in blokjes en mix dit met de, kristalsuiker, basterdsuiker en de vanillesuiker luchtig. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
  • Mix in een andere kom de maizena, het bakpoeder, de bakingsoda, mespunt zout en de bloem goed door elkaar. Roer dit vervolgens met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag. Hak de melkchocolade grof en breek de kinderchocolade in stukjes. Roer dit ook door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep 12 bollen van het beslag en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes vervolgens 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Vullen & toppen

  • Doe de duo penotti in een spuitzak. Vul de koekjes als ze nog warm zijn! Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de penotti in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'. Koel de koekjes in de koelkast.
  • Smelt dan de 200 gram kinderchocolade in een pannetje. Dip de bovenkant van de koekjes hierin en druk er een kinderchocolade reepje bovenop. Laat weer uitharden in de koelkast. Daarna kun je de koekjes buiten de koelkast bewaren (in een luchtdichte doos)

14 reacties

  1. 4 sterren
    Ik heb het recept vandaag geprobeerd en ik heb er van genoten, voor de rest is de koek zelf niet al te zoet. Juist de vulling zorgt voor een goede combinatie zodat het niet te zoet wordt. Ik heb er persoonlijk 10 koeken uit kunnen halen alleen ze smaken heel goed, bedankt voor het recept. 🙂

    • Bedankt voor je reactie! Fijn dat ze in de smaak vielen 🙂 Hoeveel koekjes je er uit kan halen, is echt afhankelijk van de grootte van je ijsschep (als je die gebruikt) of de bollen die je maakt. En anders maak je ze gewoon nog een keer als je er meer wil! 😉

  2. Heb je ook een recept waarbij je de vulling mee kan bakken? Er is een winkel die verkoopt soort gelijke koeken en die bakken de vulling namelijk mee

    • Ik heb beide manieren op een gegeven moment geprobeerd en voor mij werkt het eigenlijk alleen maar als je ze achteraf vult, zo doen de meesten het ook hoor ? Dus nee, daar heb ik helaas geen recept voor. Maar je zou het natuurlijk altijd kunnen proberen!

    • Hoi Nadia,

      Ik ga er vanuit dat je het recept gewoon volgt ? dus dan denk ik dat de werkelijke temperatuur van je oven misschien wat lager ligt dan wat ie aangeeft. Als je oven wel warm wordt, maar niet warm genoeg, dan smelt je beslag als het ware zonder dat het optijd weer stolt en uithardt tot een koekje. Zou je eens kunnen proberen of het werkt als je de oventemperatuur wat hoger zet?

      • Yes, recept stap voor stap gevolgd. Ga ik zeker proberen. Heb nu onder en boven warmte gedbruikt. Kan ik misschien beter de hetelucht stand gebruiken? En ik dacht misschien zelf het deeg even in de koeling/vriezer? Zijn wel lekker trouwens 🙂

        • Hete lucht dan beter ja ? je kunt het deeg inderdaad even koelen vooraf, zelf doe ik het meestal niet, maar in andere recepten wordt het wel soms aangeraden, dus zeker het proberen waard! ? Fijn dat ze in ieder geval al wel lekker waren ?

          • Thanks 🙂 Ga ze zeker nog een keer proberen te maken. Doe je trouwens de duopenotti verwarmen voor je het in de spuitzak doet? Bij mij knapte namelijk de spuitzak ? had het idee dat het niet vloeibaar genoeg was

          • Oh shit ?? Nee ik verwarm het niet, maar snap wel dat het inderdaad wat dik kan zijn.. bewaar je duo penotti wel buiten de koelkast? Ik heb zelf gelukkig een erg stevige spuitzak, maar je zou de pot bijv even (zonder deksel) een minuutje in de oven kunnen zetten, zodat ie niet vloeibaar is, maar ook niet meer zo stevig. En zorg voor een spuitzak met brede spuitmond, dan gaat het ook makkelijker ?

    • Voor alle koekjes geldt dat je ze het beste in een luchtdichte doos/trommel kunt bewaren. Zo’n 5 dagen op kamertemperatuur, 1 tot 2 weken in de koelkast en 3 maanden in de diepvries. Alleen de koekjes met een vulling op basis van verse melk of roomkaas kun je niet op kamertemperatuur bewaren. Hopelijk ben je zo geholpen!

      Natuurlijk zijn de koekjes het lekkerst zo vers mogelijk 🙂

  3. In de ingredientenlijst staat kristalsuiker, in het recept spreek je echter alleen maar over basterd- en vanillesuiker. Ik neem aan dat de kristalsuiker ook gewoon tegelijk met de andere soorten suiker door de boter gemixt moet worden?

4.34 from 3 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.