Lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of lang te duren. Deze simpele noedels zijn daar hét perfecte voorbeeld van! Snelle noedels bomvol smaak, precies zoals het hoort eigenlijk 🙂
Ik gebruikte bok choy voor dit gerecht. Dat zijn van die leuke (soort van) mini paksoitjes die je bij de toko kunt kopen. Heb je geen toko in de buurt? Dan werkt paksoi ook prima! Maar wil je dit gerecht bijvoorbeeld voor 2 personen maken, dan is 1 paksoi vaak erg veel. Met bok choy ben je dan een stuk beter uit.
En natuurlijk bak je er een lekker spiegeleitje bij! Want noedels (of bami) is vaak nóg lekkerder met een gebakken eitje erbij. En de cashewnoten om een mooie crunch aan het gerecht toe te voegen. Op deze manier hebben deze noedels alles waar je naar op zoek bent!
Smakelijk 🙂
Noedels met kip en bok choy
Ingrediënten
- 350 gram udon noedels
- 400 gram kippendijen
- zout en peper
- sesamolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 2 cm
- 1 el tomatenpuree
- 1 el palmsuiker
- 4 kleine bok choys of 1 grote paksoi
- 250 gram taugé
- 4 el lichte sojasaus
- 4 eieren
- chiliflakes
- gezouten cashewnoten
Instructies
- Kook de noedels volgense de bereidingswijze op de verpakking gaar. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en kruid goed met peper en zout. Verhit een scheutje sesamolie in een grote wokpan en bak hier de kipstukjes mooi bruin in.
- MAak de rode ui schoon, snipper deze en voeg toe aan de kip in de pan. Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe aan de pan. Schil de gember en rasp deze, voeg ook toe aan de pan en bak alles nog zo'n minuutje of 2 mee.
- Voeg dan de tomatenpuree en palmsuiker toe en bak dit ook een paar minuten mee. Snijd ondertussen de bok choy (of paksoi) in reepjes en leg even opzij. Bak de eieren in een klontje boter tot spiegelei (bestrooi met wat peper en zout)
- Bak de bok choy (of paksoi) ook 1 minuutje mee met de kip. Voeg dan de noedels, taugé en de sojasaus toe en bak alles op hoog vuur nog een minuut of 2 totdat de saus wat droger is.
- Serveer de noedels in 4 kommen of diepe borden. Leg het eitje er op en bestrooi met chili flakes en cashewnoten.