Rode varkenscurry met aubergine

Rode varkenscurry met aubergine

Het was weer even geleden dat ik een curry had gemaakt! En dat is zonde, want curry’s zijn zo ontzettend lekker! Zeker als je ze helemaal zelf maakt. Ik gebruik zelf namelijk maar zelden kant-en-klare currypasta’s (soms als ik echt te lui ben), want op zich is een currypasta zelf maken niet zo moeilijk en kost het ook niet mega veel tijd. Daarbij is het ook nog eens veel lekkerder dan de meeste kant-en-klare currypasta’s! Overtuigd?

Mooi! Want dan kun je aan de slag met deze rode varkenscurry 🙂 Die wat sneller klaar is dan veel curry’s met bijvoorbeeld rundvlees of lamsvlees. Rund of lam heeft namelijk veel meer tijd nodig om te stoven. Varken (en kip) is wat sneller gaar en mals 🙂 Waardoor deze curry wellicht wat handiger is dan een rund- of lamscurry.

En ook fijn: je stopt de groenten gewoon lekker in de curry erbij! Een beetje rijst erbij en je avondeten is af 🙂 Je kunt er ook wat versgebakken naan of roti paratha of iets dergelijks bij eten om de heerlijke currysaus mee op te dopen, maar dat moet je zelf weten 😉 Persoonlijk vind ik dat altijd érg lekker, maar wil ik er ook vaak rijst bij.. En dan eindig je weer met een flinke tafel vol eten :p

Smakelijk!

Rode varkenscurry met aubergine
0 van 0 stemmen

Rode varkenscurry met aubergine

Voorbereiding 45 min
Bereiding 45 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Rode currypasta

  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el trassie
  • flinke scheut zonnebloemolie
  • zout en peper naar smaak

Varkenscurry

  • 1 kg schouderkarbonade
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el palmsuiker
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 aubergine
  • 2 rode puntpaprika's
  • verse koriander
  • gezouten pinda's

Instructies

Rode currypasta

  • Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal dit samen met alle andere ingrediënten voor de currypasta fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper.

Varkenscurry

  • Snijd het vlees van het bot en snijd in hapklare stukjes. Kruid rondom met peper en zout. Bak dit in een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan rondom bruin. Voeg dan de currypasta toe en bak nog zo'n 5 minuutjes mee.
  • Voeg dan het blik kokosmelk, het sap van 1 limoen, 2 el vissaus en 3 limoenblaadjes toe. Roer alles goed door en laat een half uurtje pruttelen met het deksel op de pan.
  • Maak ondertussen de paprika en de aubergine schoon en snijd beiden in ongeveer even grote hapklare stukken. Wok deze op hoog vuur in een klein scheutje olie totdat ze beiden zacht zijn. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Haal na een half uurtje het deksel van de curry. Voeg de aubergine en paprika toe en laat nog zo'n 5 tot 10 minuutjes mee stoven. Garneer de curry met verse koriander en pinda's. Lekker met witte rijst of noedels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling